Ειδησεογραφικό site

Ξαφνική συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

611

Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συναντήθηκαν σήμερα για δεύτερη φορά σε ισάριθμους μήνες στη συνοριακή ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της συνόδου με τις ΗΠΑ της οποίας το μέλλον εμφανίζεται ιδιαίτερα αβέβαιο τις τελευταίες μέρες.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυανού Οίκου, συζήτησαν για το ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμού της συνόδου ΗΠΑ-Β. Κορέας, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Πέμπτη ότι η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο Μουν και ο Κιμ συναντήθηκαν το απόγευμα λίγο βορειότερα από τη βαριά στρατιωτικοποιημένη γραμμή των συνόρων για να ανταλλάξουν απόψεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνάντηση κορυφής. Ο Μουν θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της δίωρης συνάντησής του με τον Κιμ αύριο το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών, εν μέσω προσπαθειών για την επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες και τη βελτίωση των σχέσεων της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη σύνοδο, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. Εχθές όμως έκανε λόγο για «παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγκγιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κρίσιμη συνάντηση μπορεί τελικά και να γίνει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.