Ειδησεογραφικό site

Κρήτη: Σε λίμνη μετατράπηκε σούπερ μάρκετ στα Χανιά από την κακοκαιρία

138

Τεράστιες ζημιές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Κρήτη.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί κατάστημα γνωστής αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον Πλατανιά, του οποίου οποίου τόσο ο εξωτερικό χώρος, όσο και ο εσωτερικός, πλημμύρισε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

Σε πολλά σημεία της εθνικής οδού αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και πετρών με τις Αρχές να συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πολλοί δρόμοι, κυρίως στους πρώην περιαστικούς δήμους της πόλης των Χανίων, μετατράπηκαν σε ποτάμια και η διέλευση από αυτούς ήταν αδύνατη, καθώς η ένταση και η διάρκεια της βροχής είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες νερού στο οδόστρωμα.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί στα αυτοκίνητα τους.


Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το υπνωτήριο αστέγων του δήμου παραμένει και σήμερα ανοικτό σε 24ωρη βάση.

Φωτογραφίες: zarpanews.gr, Πάνος Μπερτάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.