Ειδησεογραφικό site

Κρίθηκε ένοχος αλλά βγαίνει από τη φυλακή ο Κορκονέας

56

Σύμφωνα με το Lamia Report, στο Δικαστήριο ο συνήγορος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι 10 χρόνια). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά.

Στο άκουσμα της ποινής συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Zωή Κωνσταντοπούλου είπε: Με αυτή σας την απόφαση οπλίζεται το χέρι του επόμενου Κορκονέα.

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε επίσης ότι θα ασκήσει το ένδικο μέσο της αναίρεσης, ενώ ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά ότι «ήταν προαποφασισμένο και προδιαγεγραμμένο να μείνουν ελεύθεροι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης».

Ενοχο έκρινε το δικαστήριο τον Κορκονέα
Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας δεν μετέτρεψε τελικά την κατηγορία κατά του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας

Τα σχόλια είναι κλειστά.