Ειδησεογραφικό site

Κρίση με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα -Τι λένε Βρετανοί τουρίστες

116

«Η Κέρκυρα βιώνει κρίση με τα σκουπίδια ενώ ξεκινά η τουριστική σεζόν», είναι ο τίτλος του Independent. «Πολλοί Βρετανοί επισκέπτες παρακολουθούν ανήσυχοι τα σκουπίδια να γίνονται βουνό δίπλα σε θέρετρα, αλλά και μέσα σε αυτά», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Ο Independent κάνει εκτενή αναφορά στη διαμάχη για τον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι αλλά και τη Λευκίμμη και τις αντιδράσεις των κατοίκων που μπλόκαραν την πρόσβαση των απορριμματοφόρων. Παράλληλα, σημειώνει ότι επιστρατεύτηκαν αστυνομικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

«Στο Σιδάρι, τα σκουπίδια στην άκρη των δρόμων παραμένουν εκεί για δύο μήνες», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. «Η δυσοσμία έφτανε σε απόσταση 10 μ. από τους κάδους», δήλωσε στον Independent ο Μπάρι Πόλαρντ, Βρετανός που επισκέφθηκε την Κέρκυρα.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα παραπέμφθηκε από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για κακή διαχείριση απορριμμάτων. Τότε, οι ανησυχίες της Κομισιόν αφορούσαν τον ΧΥΡΑ Τεμπλονίου, που λειτουργούσε κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σημειώνει.

Ο Independent καταλήγει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα και «το πρόβλημα φαίνεται να επιλύεται για αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον, πάνω στην ώρα».

Αλλά και το Politico είχε δημοσιεύσει πριν από μερικά 24ωρα ρεπορτάζ για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα. Ενα νησί που «προσελκύει τουρίστες χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες και αξιοθέατα, αλλά φέτος οι επισκέπτες αποκόμισαν διαφορετική εντύπωση εξαιτίας των βουνών από τα σκουπίδια στους δρόμους».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.