Ειδησεογραφικό site

Κρεσέντο προκλητικότητας: Τούρκοι ψαράδες λένε ότι δέχθηκαν πυρά από Έλληνες λιμενικούς

3.135

Σύμφωνα  με τη Hurriyet  οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, ανοίγοντας πυρ και σπάζοντας παράθυρο του αλιευτικού

Με κρεσέντο προκλητικότητας «απάντησαν» οι γείτονες στις καταγγελίες των Ελλήνων, για περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης, μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού. Όπως ανέφεραν οι ψαράδες, οι Λιμενικοί ύψωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν, σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού.

Οι ψαράδες άρχισαν να καταγράφουν αυτές τις σκηνές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, με τα κινητά τους τηλέφωνα και, τότε οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού κατέβασαν τα όπλα. Ένας άλλος ψαράς δείχνει στο πλάνο και μία πλαστική σφαίρα που φέρεται να έχει εκτοξευτεί από τους λιμενικούς.

H τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ψαράδες ότι οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν, ακόμη και όταν εισήλθαν από τα διεθνή ύδατα στα τουρκικά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι Έλληνες λιμενικοί τους έβριζαν και έκαναν χειρονομίες. Συνολικά το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, διήρκεσε μιάμιση ώρα.

turk1
turk3
turk4
turk5

Τα σχόλια είναι κλειστά.