Ειδησεογραφικό site

Κρεμλίνο: Πολύ πιθανή μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν-Τραμπ στο Βιετνάμ

38

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ εκτιμά ότι είναι «πολύ πιθανή» μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας Ειρηνικού) που θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ, στις 10-11 Νοεμβρίου.

«Η πιθανότητα είναι πολύ μεγάλη» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι και οι «δυο ηγέτες έχουν ένα φορτωμένο πρόγραμμα με διμερείς συναντήσεις» και για αυτό το λόγο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα αν θα υπάρξει διμερής συνάντηση.

«Πολλές διμερείς συναντήσεις είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα, αλλά εκτός των άλλων, υπάρχει το ίδιο το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής. Για αυτό στην περίπτωση αυτή οι αντίστοιχες υπηρεσίες προσπαθούν να επιλέξουν τον πλέον κατάλληλο χρόνο και την μορφή (της συνάντησης-σ.σ.)» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για μια ξεχωριστή και ουσιαστική συνάντηση των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία θα μπορούν να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τα διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Συρία και την Βόρειο Κορέα.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι πρόεδροι μας (της Ρωσία και των ΗΠΑ-σ.σ.) θα βρίσκονται στην ίδια εκδήλωση, στην ίδια αίθουσα» και «είναι καθόλα λογικό, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συζητήσουν τα διάφορα ζητήματα» και ως εκ τούτου «είμαστε έτοιμοι για μια ξεχωριστή και ουσιαστική διμερή συνάντηση». Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε ότι «οι παράμετροι μιας τέτοιας συνάντησης δεν έχουν συμφωνηθεί, αλλά εξετάζονται όλες οι δυνατότητες».

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι «για την πιθανότητα μιας τέτοια συνάντησης είχε μιλήσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Τραμπ», τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν» καθώς «οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε πτώση, σε κρίσιμη κατάσταση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.