Ειδησεογραφικό site

Κραυγή αγωνίας από την Ομοσπονδία Αστυνομικών: Απαρχαιωμένος ο στόλος της ΕΛΑΣ

94

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών έχει κατα το παρελθόν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και για την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού

Κραυγή αγωνίας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απευθύνει ο γραμματεας του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες και άνδρες της ελληνικής αστυνομίας λόγω του απαρχαιωμένου στόλου της υπηρεσιας.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΑΣΥ έχει κατα το παρελθόν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού που έχει αναγκάσει τους αστυνομικούς να πληρώνουν απο την τσέπη τους ακομα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σημερα ο κ Συνδρεβελης επισημαίνει πως «Από καθαρή τύχη πριν λίγες ημέρες δεν τραυματίστηκαν συνάδελφοί μας, οι οποίοι επέβαιναν σε υπηρεσιακό όχημα του Α.Τ. Κορωπίου, όταν σε αυτό εν κινήσει σταμάτησε να λειτουργεί ο κινητήρας του, ενώ παράλληλα εισήλθαν εντός της καμπίνας υγρά προερχόμενα πιθανών από το ψυγείο της μηχανής του περιπολικού.

Οι ψύχραιμες κινήσεις των συναδέλφων μας απέτρεψαν τα χειρότερα, αφού κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν το όχημα με ασφάλεια, τόσο για τους ίδιους ,όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς, αφού το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αττική οδό, όπου ως γνωστόν οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι υψηλές και η κυκλοφορία των οχημάτων συχνή.

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση, που έχει περιέλθει ο στόλος της ΕΛ.ΑΣ και αναδεικνύουμε τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, προκειμένου να αντικατασταθεί ο απαρχαιωμένος στόλος επ’ ωφελεία του πολίτη, αλλά και για την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.