Ειδησεογραφικό site

Κουβέιτ: Σάλος με ρατσίστρια beauty blogger – Σκλάβοι οι Φιλιππινέζοι

2.858

Η Sondos Alqattan βρίσκει τους νέους εργασιακούς νόμους για τους μετανάστες αξιοθρήνητους – Για ντροπή και ρατσισμό μιλούν πολλοί από τους 2.3 εκατ. που την ακολουθούν στο Instagram

Σταρ των social media στο Κουβέιτ δέχεται τα «πυρά καθώς τοποθετήθηκε δημοσίως για τις αλλαγές στο σύστημα kalafa που πλέον δίνει το δικαίωμα στους Φιλιππινέζους μετανάστες να παίρνουν ρεπό και να κρατούν το διαβατήριό τους.

Το «kalafa system» είναι το εργασιακό καθεστώς που ισχύει για μετανάστες που έρχονται να δουλέψουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής ανάμεσά τους και το Κουβέιτ. Προσφάτως το κράτος ψήφισε κάποιες αλλαγές δίνοντας προνόμια στους περιστασιακούς μετανάστες εργαζόμενους.

سندس القطان تصف قانون العاملات الفليبينيات بـ"المسخرة".. وترفض إعطاءهن يوم إجازة!

Σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η beauty blogger με 2.3 εκατ. ακόλουθους Sondos Alqattan είπε: «Οι νέοι νόμοι που πέρασαν είναι αξιοθρήνητοι. Ειλικρινά, διαφωνώ» και συνέχισε: «Αν μια υπηρέτρια παίρνει ένα ρεπό την εβδομάδα αυτό σημαίνει τέσσερα ρεπό τον μήνα. Τόσες είναι οι μέρες που δεν θα εργάζεται. Και δεν θα ξέρουμε τι θα κάνει αυτές τις ημέρες αφού θα κρατάει και το διαβατήριό της. Πώς γίνεται να έχεις έναν υπηρέτη στο σπίτι σου και να κρατάει το διαβατήριό του. Αν το σκάσει και επιστρέψει στην πατρίδα της, εμένα ποιος θα με αποζημιώσει. Δεν θέλω πλέον υπηρέτες από τις Φιλιππίνες».

TRT World

@trtworld

Kuwaiti social media star Sondos Alqattan caused outrage after she complained about Filipino workers getting a day off and not surrendering their passports

TRT World

@trtworld

Kuwaiti social media star Sondos Alqattan caused outrage after she complained about Filipino workers getting a day off and not surrendering their passports pic.twitter.com/HblKM1rY2O

Metamorphosis «4645» Rox@AvidDiva

I don’t understand her comment about the «servant» running away, who will refund her. For what? The person already did the job. There’s no refund. Did I miss something?

Metamorphosis «4645» Rox@AvidDiva

I don’t understand her comment about the «servant» running away, who will refund her. For what? The person already did the job. There’s no refund. Did I miss something?

saiidAbs@sk_stylez92

they still believe in slavery, servant is just the title renamed for the 20th century, job description is still the same

TRT World

@trtworld

Kuwaiti social media star Sondos Alqattan caused outrage after she complained about Filipino workers getting a day off and not surrendering their passports pic.twitter.com/HblKM1rY2O

Jasmine DM Summers@jasmineDm101

@dr_rita39 someone tell this beautiful woman that her issue is out of the fence? Filipinos & others work for a living and not to deliver themselves in a cold freezer chopped off. Guess, make up didn’t help her to beautify her brain too.

Η Sondos Alqattan έχει επικριθεί σφόδρα στα social media για τις δηλώσεις και τα σχόλιά της με πολλούς να την χαρακτηρίζουν ρατσίστρια. «Είσαι ρατσίστρια και δεν θες έναν υπάλληλο, αλλά ένα σκλάβο». Ένας άλλος σχολίασε: «Το ακριβό της πρόσωπο και το όμορφο πρόσωπό της δεν δικαιολογούν την ανάγωγη συμπεριφορά της. Ντροπή σε αυτή την κυρία».
Η Alqattan δεν έχει προβεί σε κάποιες δηλώσεις μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

To Κουβέιτ, όπως και οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής εισάγουν μέσω του kalafa system μετανάστες εργαζόμενους που προορίζονται για υπηρετικό προσωπικό αλλά και στις κατασκευές. Στις περισσότερες χώρες οι εργοδότες κρατούν τα διαβατήριά τους με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο έλεός τους.

Τους τελευταίους μήνες το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανάγκασε πολλές χώρες να τροποποιήσουν το σύστημά τους καθώς έκανε λόγο για «μέρες σύγχρονης δουλείας».

Το Κουβέιτ είναι μια από τις χώρες που δίνουν περισσότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους από τις Φιλιππίνες μετά από την άγρια δολοφονία Φιλιππινέζας υπηρέτριας από τους Λιβανέζους εργοδότες της στις αρχές του έτους.

Μάλιστα το περιστατικό εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στο Κουβέιτ και τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte ο οποίος απαίτησε καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους 2 εκατομμύρια Φιλιππινέζους που εργάζονται προσωρινά στο Κουβέιτ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.