Ειδησεογραφικό site

Κουτσούμπας: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα

293

«Προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες αλλαγές συνόρων στην περιοχή – ενισχύει και τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής

«Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα κύρωσης της Συμφωνίας για να μαντρωθεί ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ», δήλωσε από το βήμα τη Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας, παράλληλα, πως «το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στην ελληνική Βουλή είναι άλλος ένας κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στη γειτονιά μας» .

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας πόση ασφάλεια μπορούν να νιώθουν οι λαοί στα Βαλκάνια και ποια σταθερότητα εξασφαλίζεται σε μία περίοδο που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να ανοίγουν θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια. Σχετικά με το Κυπριακό είπε ότι δεν γίνεται αυτοί που ανέθρεψαν την τουρκική εισβολή να είναι παράγοντας διαμόρφωσης μίας λύσης στο κυπριακό και υπογράμμισε πως το παζάρι για το κυπριακό είναι μέρος των σχεδίων. Εκτίμησε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή και όπως σημείωσε αυτό έγινε εμφανές από την ιεράρχηση μεγάλων σχεδίων στην ενέργεια.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ, το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πλασάρεται από την κυβέρνηση ως πρότυπο για άλλες διευθετήσεις προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες αλλαγές συνόρων στην περιοχή, σε μία εύθραυστη κατάσταση στην Σερβία – Ερζεγοβίνη και ενίσχυση του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Δήλωσε πως η Ελλάδα ως νατοϊκός μεντεσές των ΗΠΑ στην περιοχή έχει αναλάβει να μπουν και άλλες χώρες στην στρούγκα του ΝΑΤΟ.

Η δήθεν σταθερότητα του ΝΑΤΟ, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, είναι απάτη αν υπολογιστεί μεγάλη πολεμική προετοιμασία με το νατοϊκό δόγμα για το πυρηνικό πλήγμα. Οι ανταλλαγές επισκέψεων με τον Ερντογάν και τον Τσίπρα διαφημίστηκαν πολύ η πραγματικότητα όμως διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα και θυμίζουμε πως ο Ερντογαν έχει μιλήσει για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.