Ειδησεογραφικό site

Κουρουμπλής για τσιγαράδικο ΣΕΚΑΠ: Δουλειά του εισαγγελέα να καλέσει την εταιρεία

50

«Δεν υπήρξα υιοθετημένος ποτέ. Τον κύριο αυτό τον συνάντησα δύο φορές σε ποντιακές εκδηλώσεις» επισήμανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Βουλή επιχειρώντας να απαντήσει στις καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου που υποστήριξε πως οι καθυστερήσεις στον έλεγχο του λαθρεμπορικού πλοίου που εντοπίστηκε στα Χανιά με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα οφείλονται στις στενές σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

«Άλλοι πήγαν στον γάμο του παιδιού του» πρόσθεσε με νόημα ο υπουργός Ναυτιλίας παραπέμποντας τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αναζητήσει πιθανούς πολιτικούς υποστηρικτές του επιχειρηματία στην λίστα προσκεκλημένων.
Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης, το λαθρεμπόριο αυξάνει ενώ για την υπόθεση με το «τσιγαράδικο» είπε «Ρώτησα γιατί επι 11 μήνες η εταιρεία δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Γιατί αποκλείσατε με συνέντευξή σας την λαθρεμπορία; Η παραγωγός εταιρεία που είναι Ελληνική δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις. Εσείς γιατί πήρατε θέση και αποκλείσατε την λαθρεμπορία όταν σας είπαν άλλο πράγμα οι αρμόδιες υπηρεσίες; Πιέζεστε από την κυβέρνηση; Σας έχουν πει κάτι; Να αποδώσουμε τον λόγο καθυστέρησης σε διασύνδεση με συγκεκριμένο επιχειρηματία; Να θυμηθούμε τις συνεντεύξεις του επιχειρηματία που έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι το μέλλον της Ελλάδας και πως του θυμίζει τον Πούτιν;».

Απαντώντας ο κ. Κουρουμπλής είπε πως τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ που εντοπίστηκαν στο λαθρεμπορικό «είχαν εξαχθεί νομίμως από την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε αν τα τσιγάρα τα πήραν από το Μαυροβούνιο και με ποιο τρόπο». Αναφορικά με την κλήση του κ. Σαββίδη σημείωσε «Πως θα καλέσω εγώ; Να καλέσει ο εισαγγελέας. Γιατί δεν πάτε στον εισαγγελέα να του πειτε να καλέσει όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται».

Εκτός αυτού ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογία για την μείωση της ηλικίας των πλοίων που κάνουν πετρελεύσεις  και την απαγόρευση των πετρελεύσεων σε σημεία που δεν υπάρχει στίγμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.