Ειδησεογραφικό site

Κουντουρά: Η υπουργός… εξαφάνισε τους Έλληνες που τρώνε από τα σκουπίδια

133

Στα σκουπίδια στήριξε την επιτυχία της κυβέρνησης η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία σε συνέντευξή της ανέφερε ότι «είναι επιτυχία που ο κόσμος σήμερα δεν τρώει από τα σκουπίδια».

To success story της κυβέρνησης Τσίπρα αρχίζει από τα σκουπίδια και εφόσον οι Έλληνες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπουργού, δεν τρώνε πια από αυτά, τότε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει σημειώσει μια τεράστια επιτυχία.

της Στέλλας Νοβάκη

Σε ρόλο… Μαρίας Αντουανέτας η Έλενα Κουντουρά, με διεθνή καριέρα στις πασαρέλες, λαμπερές φωτογραφίσεις και πρωτοσέλιδα στα πιο glamour περιοδικά του κόσμου αλλά και εκδότρια η ίδια ενός από αυτά, δεν θα μπορούσε να κάνει πιο… εύστοχη δήλωση σε σχέση με το παρελθόν της. Ως πρώην μοντέλο, άλλωστε, και άνθρωπος των media ξέρει πώς να κερδίσει ανέξοδα τα φώτα της δημοσιότητας, έστω και με μια δήλωση που αγγίζει τα όρια της αρνητικής διαφήμισης.

 

ΤΑΥΤΙΣΗ

 

Οι δεξιές καταβολές της, ωστόσο, που για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν γίνει κυβέρνηση, ξένιζαν και χαλούσαν το αριστερό προφίλ της κυβέρνησης, τώρα όχι μόνο βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με την πολιτική εικόνα του κυβερνώντος κόμματος αλλά αποτελεί και την φωνή μιας αριστερής κυβέρνησης, η οποία περιχαρής αναφέρεται στη «δίαιτα» των Ελλήνων πολιτών ενώ πριμοδοτεί τους αριστερούς υπουργούς με την εικόνα που θα ήθελαν πολύ να έχουν, δηλώνοντας: «Κανένας υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας υπουργός δεν βάζει φόρους».

Ούτε οι ίδιοι δεν φαίνεται να το πιστεύουν αλλά η Έλενα Κουντουρά, αφοπλιστικά σχεδόν, αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι τις επαναστάσεις τις κάνουν οι πλούσιοι γιατί τους φτωχούς που διεκδικούν ένα κομμάτι ψωμί εύκολα μπορείς να τους καλμάρεις, δίνοντάς τους αυτό που ζητάνε. Ένα κομμάτι ψωμί.

 

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

 

Η πραγματικότητα μπορεί να διαψεύδει την Έλενα Κουντουρά, αρκεί να ανοίξει για λίγο τις βαριές κουρτίνες που καλύπτουν ερμητικά τα παράθυρα των Βερσαλλιών και να ρίξει μια ματιά στον έξω κόσμο και στην ελληνική κοινωνία.

Αγγίζοντας τα… άκρα, ακόμη κι από την αντίθετη πλευρά, όταν δηλαδή ωραιοποιείς μια κατάσταση, σίγουρα το αποτέλεσμα όχι μόνο είναι υπερβολικό, όχι μόνο δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να μιλήσουν για ανήθικη στάση, αλλά πρόκειται και για μια ανικανότητα αντίληψης.

Η ανάγκη να ακολουθήσει τυφλά η υπουργός Τουρισμού τον αξιακό κώδικα που επιβάλλει ο πρωθυπουργός γιατί και ο ίδιος ζει αποστειρωμένος στην αριστερή γυάλα του Μαξίμου, την οδήγησε σε μια υπερβολή που την εξέθεσε. Ακόμη και το ακροατήριο στο οποίο απευθύνθηκε σίγουρα έμεινε με πολλά ερωτηματικά για την τυφλή «αφοσίωσή της».

Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, η υπουργός Τουρισμού αντιστέκεται στην πραγματικότητα, παραμορφώνει μια εικόνα και μια κατάσταση η οποία, δυστυχώς, υπάρχει στη χώρα μας και, δυστυχώς, η φτώχεια διευρύνεται και κατακτά κι άλλα κοινωνικά στρώματα.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

 

Το ερώτημα είναι πού θα σταματήσει η κ. Κουντουρά, όταν ξεκινάει να βλέπει καλοταϊσμένους Έλληνες και ικανοποιημένους συνταξιούχους και εργαζομένους; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Σε ποια κυβερνητική επιλογή θα επιχειρήσει να επενδύσει πολιτικά η υπουργός Τουρισμού προκειμένου, εν όψει ανασχηματισμού και εν μέσω κραδασμών των δύο κυβερνητικών εταίρων, να παραμείνει εναγκαλισμένη με την εξουσία του Μαξίμου;

Από την άλλη, ερώτημα παραμένει και κατά πόσο ο ίδιος ο Τσίπρας χρειάζεται να απολαμβάνει μια παράλογη συμπεριφορά και με την ανοχή του σε τέτοια φαινόμενα να κάνει πολλούς αριστερούς να αναρωτιούνται για την ικανότητά του να επιλέγει ανθρώπους, η οποίοι είναι υπεύθυνοι να χειρίζονται την τύχη του λαού που κυβερνά.

Και όσο η Έλενα Κουντουρά «ψεκάζει» ανέμελα, στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ένα μείγμα από το συνονθύλευμα ακροδεξιών και λαϊκιστών που υπάρχουν στο κόμμα της, εύκολα ξεχνάει κανείς ότι η πρώην διευθύντρια περιοδικού μόδας ενδεχομένως να μην έχει και τόσο μεγάλη σχέση με το Υπουργείο Τουρισμού που της ανέθεσε ο κ. Τσίπρας, που σήμερα για τη χώρα μας αποτελεί το Νο1 τομέα από τον οποίο μπορεί να έχει προσδοκίες η ελληνική οικονομία.

Εύκολα, επίσης, ξεχνάει κανείς και το ότι ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν είχε εμπιστευτεί και τον κ. Χαϊκάλη για το Ασφαλιστικό της χώρας.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 

Ο Αλέξης στην κυβέρνησή του τοποθετεί ανθρώπους, προφανώς, με τυχαία κριτήρια και εξυπηρετεί καταστάσεις, προφανώς, χωρίς καμία αξιολόγηση του πολιτικού φορτίου που μπορεί να φέρει ή όχι ο κάθε υποψήφιος υπουργός του.

Η Έλενα Κουντουρά δεν θα μπορούσε να υπερασπισθεί την κυβερνητική πολιτική με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικά επιχειρήματα.

Άλλωστε, είναι πολύ πιο αισιόδοξο να βλέπεις τους Έλληνες μισοχορτάτους και όχι εντελώς πεινασμένους.

Δεν ευελπιστεί κανείς ότι όταν οι βαριές κουρτίνες των Βερσαλλιών ανοίξουν, ακόμη και διάπλατα, οι «Αντουανέτες» της κυβέρνησης θα αντιληφθούν την πραγματικότητα και θα σοκαριστούν, υποσχόμενες ότι θα μοιραστούν με τον λαό το παντεσπάνι τους.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, όσο δεν θα τρώμε από τα σκουπίδια, θα είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Προφανώς, ικανοποιεί τα αυτιά κάποιων. Θα πρέπει όμως να μην πιστέψει κανείς τους στην κυβέρνηση ότι μπορούν να «βαφτίσουν» το κουτόχορτο, παντεσπάνι.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.