Ειδησεογραφικό site

Κουμουτσάκος: Αλαζόνας και θρασύς ο Κοτζιάς για την ενημέρωση στο Σκοπιανό

257

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί αν πράγματι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με τη FYROM.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η ΝΔ, με δημόσια ανακοίνωση, έθεσε το ερώτημα αν ισχύουν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Μιλόσοσκι ότι επίκειται τηλεφώνημα και συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλαβε απάντηση χθες Τετάρτη και επανήλθε στο θέμα το μεσημέρι της Πέμπτης. Μετά το δεύτερο δημόσιο ερώτημα της ΝΔ, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι «δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί».

«Την επόμενη δε φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου» αναφερόταν επίσης στην ανακοίνωση από το γραφείο του Νίκου Κοτζιά η οποία έκλεινε με φρασεολογία σε ύφος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειρωνικό. «Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια» ήταν η επισήμανση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αντεπίθεση Κουμουτσάκου: Προτίθεται ο Τσίπρας να δημιουργήσει τετελεσμένα για τους Έλληνες χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση;

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ πήρε την σκυτάλη και ανταπάντησε στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε, θεσμικά, ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου αλλά απάντηση δεν έλαβε…

«Σε μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία του εθνικού θέματος με τα Σκόπια, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς αρνείται να απαντήσει στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Ερώτημα που του διαβιβάσθηκε θεσμικά και αρμοδίως, ήδη από χθες, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και συμπληρώνει: «Ο κ. Κοτζιάς αντί να απαντήσει στο πολύ συγκεκριμένο αυτό ερώτημα, καταφεύγει σε αστείες υπεκφυγές και με το γνωστό αλαζονικό και θρασύ ύφος του παραπέμπει με τρόπο πρωτόγνωρα ανεύθυνο τη Ν.Δ. να ενημερωθεί από την σκοπιανή αντιπολίτευση».

«Η Ν.Δ. επαναφέρει, λοιπόν, και δημοσίως το ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες: Προτίθεται ο κ. Τσίπρας να συναντήσει τις επόμενες ημέρες τον κ. Ζάεφ και να δημιουργήσει τετελεσμένα για την χώρα και τους Έλληνες χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση;

Υ.Γ. Θα απευθύναμε το ίδιο ερώτημα και στον κ. Καμμένο, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει ενημερώσει ούτε εκείνον» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.