Ειδησεογραφικό site

Κούγιας για δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει δικηγόρο αυτού του επιπέδου

329

Ο γνωστός ποινικολόγος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 19χρονου Άλκη, εξέφρασε την εντύπωσή του για το γεγονός πως ο φερόμενος ως δολοφόνος κατάφερε να πάρει έναν εκ των ακριβότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους νομικούς κύκλους η ανάληψη της υπεράσπισης του 23χρονου Αλβανού που φέρεται να δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό από τον ποινικολόγο Θεόδωρο Σιμόπουλο.

Μέχρι πρότινος ουδείς δικηγόρος έδειχνε πρόθυμος να αναλάβει τον φερόμενο δολοφόνο του νεαρού φίλου του Άρη. Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις άφησε αιχμές σχετικά με το γεγονός πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση.
«Θα σας πω κάτι που μου δημιουργεί εντύπωση. Έμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα. Ο πατέρας του ήταν ένα κόσμημα της Δικαιοσύνης. Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο» είπε ο κ. Κούγιας χθες στο Mega.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 για το ίδιο θέμα λέγοντας πως «Έκανα μια έρευνα και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει υπόθεση του 23χρονου. Εγώ επιλέγω τις υποθέσεις που αναλαμβάνω. Όταν έχεις να κάνεις με ένα τόσο απεχθές πρόβλημα, δημιουργούνται κάποιες σκέψεις. Δεν έχει ανάγκη ο συνάδελφος να αναλάβει μια τέτοια υπόθεση».
«Είναι αντιπαθές έγκλημα, που σίγουρα δημιουργεί διάφορες σκέψεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει όποιον δικηγόρο θέλει. Εγώ έκανα μια σκέψη, γιατί ξέρω τον συγκεκριμένο δικηγόρο. Θα μιλήσω με τον συνάδελφο μου, θα του ευχηθώ καλό κουράγιο», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος θεωρείται από τους πιο έμπειρους αλλά και πιο ακριβούς ποινικολόγους στην Θεσσαλονίκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι τη σελίδα του στο Facebook κοσμεί μια μεγάλη φωτογραφία του γηπέδου της Τούμπας και ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ τα συναισθήματα του για την ομάδα του ΠΑΟΚ

Τα σχόλια είναι κλειστά.