Ειδησεογραφικό site

Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα ποτέ δήλωση μετάνοιας για τη «17Ν»

3.354

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος»

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών για την απεργία πείνας που πραγματοποιεί επειδή δεν του δίνουν άδεια δηλώνει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

Επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό του ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» δηλώνει: «Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμεινανι όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης επιτίθεται και στην κυβέρνηση για τη μη χορήγηση άδειας στον ίδιο λέγοντας ότι «μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το «εισαγγελικό βέτο» αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη «δικαστική χούντα» γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Υποστηρίζει ακόμα ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια» και κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότηας και ομηρίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.