Ειδησεογραφικό site

Κώστας Σκανδαλίδης:Aυτές τις μέρες ο ένας βλέπει την «Ελλάδα να αλλάζει» και ο άλλος υπόσχεται να «σηκώσει τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα»!

547
Να ξεκαθαρίσουμε χωρίς περιστροφές ότι εμείς σε Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό άλλη πολιτική δύναμη δε μπαίνουμε και δεν μας ενδιαφέρει. Ζήσαμε το μοντέλο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ζούμε το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ. Δεν έχουμε καμία σχέση, καμία συνάφεια ούτε με τη μία ούτε με την άλλη πρακτική διακυβέρνησης. Ούτε με τη συντηρητική, συγκεντρωτική και αυταρχική λογική του δήθεν επιτελικού κράτους, ούτε με την τυχοδιωκτική και εργαλειακή των θεσμών λογική του αριστερού λαϊκισμού.
✅ Δεν είναι τυχαίο ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν στο δικό μας χώρο δεκανίκια για να εμφανίσουν όχι μόνο τη στροφή προς το κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία αλλά και πρόσωπα για μια αξιόπιστη διακυβέρνηση και κοινοβουλευτική παρουσία. Έτσι δημιουργείται το φαινόμενο το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να «δανείζει» στελέχη σε κυβερνήσεις, σε κόμματα και σε κοινοβουλευτικές ομάδες. Βεβαίως, για μας είναι στελέχη χωρίς επιστροφή ένθεν και ένθεν καθώς η προσωπική τους επιλογή είναι αδιανόητη και προσβάλλει βαθιά τη συνείδηση της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.
✅ Αλλά από μια άλλη οπτική γωνία τι αποδεικνύεται; Ότι ο χώρος μας διαθέτει στελεχιακή υπεροπλία, ότι είναι πηγή αέναης παραγωγής στελεχών, ότι η γνώση και η εμπειρία μας υπερτερούν συγκριτικά με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Άρθρο μου στην εφημερίδα TA NEA

Τα σχόλια είναι κλειστά.