Ειδησεογραφικό site

Κορωνοϊός, Βρετανία: Απόρρητο κυβερνητικό έγγραφο αποκαλύπτει – Περίπου 4 στους 5 θα νοσήσουν

41

Σχεδόν το 80% των Βρετανών πολιτών θα νοσήσει από τον κορωνοϊό ενώ περίπου οκτώ εκατομμύρια μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν.
Το απόρρητο έγγραφο – καταπέλτης που διέρρευσε στον βρετανικό Τύπο αφορά την μυστική ενημέρωση σε ανώτερους αξιωματούχους του βρετανικού συστήματος (NHS) ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας. Όπως διαπιστώνουν οι ειδικοί, η κρίση με τον Covid- 19 θα διαρκέσει έως την Άνοιξη 2021.
Την ώρα που οι νεκροί στη Βρετανία ανέρχονται σε 35 και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.732, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, επισημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι (άνω των 70 ετών) πρέπει να μένουν στο σπίτι τους τουλάχιστον για τέσσερις μήνες.
Η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας, η οποία έχει επικριθεί εντονότατα για ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει από σήμερα να ενημερώνει τους πολίτες για το πώς θα μπορούν να προστατευθούν.
«Σε αυτό το πλαίσιο, οι βρετανικές αρχές θα έχουν την εξουσία να θέτουν σε καραντίνα τους ανθρώπους για τους οποίους εκτιμάται ότι μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, στο BBC.
«Θα έχουμε την εξουσία να θέτουμε σε καραντίνα τους ανθρώπους, αν αυτοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αμφιβάλλω αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε εκτεταμένα αυτή την εξουσία, επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ υπεύθυνοι και χρειάζεται να είναι υπεύθυνοι», τόνισε Χάνκοκ.

Πάντως ,για όσους δεν τηρούν τους κανόνες, θα υπάρχουν πρόστιμα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος παρουσιάσει ήπια συμπτώματα και δεν αυτοαπομονώνεται κινδυνεύει με πρόστιμο χιλίων λιρών ή ακόμη και φυλάκιση.

Την ίδια ώρα, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αναπνευστήρες στα νοσοκομεία της χώρας δεν επαρκούν καθώς έρχονται στο φως δυσοίωνες προβλέψεις για την εξάπλωση του ιού.

Βρετανοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας αναγνώρισαν ότι αναμένουν πως ο Covid-19 θα εξακολουθήσει να διασπείρεται τους επόμενους 12 μήνες.

Έως την άνοιξη του 2021 εκτιμάται συγκεκριμένα από τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας της Αγγλίας ότι θα νοσηλευτούν περίπου 8 εκατομμύρια πολίτες (15% του πληθυσμού).

Ωστόσο, τα περισσότερα σχολεία της χώρας παραμένουν ανοιχτά και σήμερα, αν και αρκετά πανεπιστήμια έχουν αναστείλει τις παραδόσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Εντός της ημέρας, θα υπάρξει νέα ενημέρωση αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο «East Anglia» Πολ Χάντερ δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian» ότι οι πολίτες, στο άκουσμα ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει 12 μήνες, μπορεί να πανικοβληθούν.

«Ένα έτος είναι εντελώς πιθανό» υποστηρίζει, συνεχίζοντας ωστόσο ότι ο ιός θα υποχωρήσει το καλοκαίρι, προς το τέλος Ιουνίου, αλλά θα επιστρέψει ξανά το Νοέμβριο, με τον τρόπο που κάνει συνήθως η εποχική γρίπη.

«Νομίζω ότι ο ιός θα είναι παρών για πάντα, αλλά θα γίνει λιγότερο σοβαρός με τον καιρό, καθώς θα χτίζεται ανοσία», πρόσθεσε.

Το επίμαχο έγγραφο θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τονίζοντας:

«Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 10% των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει βήχα οποιαδήποτε στιγμή κατά τους μήνες της κορύφωσης της δραστηριότητας του Covid-19».

Σύμφωνα, πάντως, με τις συμβουλές υγείας που ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, όποιος έχει βήχα πρέπει να απομονωθεί για τουλάχιστον επτά ημέρες

Τα σχόλια είναι κλειστά.