Ειδησεογραφικό site

Κορωνοϊός: Ουρές στα σούπερ μάρκετ, παρά τις διαβεβαιώσεις για επάρκεια αγαθών

1.001

Ουρές στα σούπερ μάρκετ της χώρας φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού. Την ώρα που οι Αρχές στη χώρα εντείνουν τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού, πολίτες φαίνεται πως συρρέουν μαζικά στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Εικόνες από μεγάλο σούπερ μάρκετ της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης, δείχνουν δεκάδες κόσμου να γεμίζουν τα καρότσια με τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, αλλά και χαρτικά, απορρυπαντικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
Η σημερινή ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής για την πρόληψη από τον κορωνοϊό, που ανεβάζει τα κρούσματα σε 117, φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά τους πολίτες που αισθάνονται την ανάγκη να προμηθευτούν μεγάλες συσκευασίες από τρόφιμα και άλλα απαραίτητα προϊόντα.
Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση πως στο πλαίσιο του περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού οδηγεί στην αναστολή λειτουργίας θεάτρων, σινεμά και χώρων διασκέδασης εντείνει την ανησυχία των πολιτών που καλούνται, έτσι κι αλλιώς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Ραγδαία αύξηση στην κίνηση της αγοράς εξαιτίας του κορωνοϊού
Η κίνηση στην αγορά, κυρίως σε ό,τι αφορά τα καθαριστικά, τα απολυμαντικά και τα τρόφιμα, άρχισε να αυξάνεται σημαντικά, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, η ζήτηση για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων αυξήθηκε κατά 30% έως και 45%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.