Ειδησεογραφικό site

Κορονοϊός: Δραματικές προβλέψεις των ειδικών για τον επόμενο μήνα – Εκτοξεύονται νεκροί και διασωληνωμένοι

66

Στη δίνη του κορονοϊου βρίσκεται όλη η χώρα με τα επιδημιολογικά δεδομένα να τρομάζουν. Η πολιορκία δεν λέει να σταματήσει με την πανδημία να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και οι ειδικοί να κάνουν δραματικές προβλέψεις. Μιλούν για 9.000 νεκρούς ως τα τέλη Απριλίου και πιθανόν για 800 διασωληνωμένους.

Remaining Time-0:18
Fullscreen
Mute

Το νέο αρνητικό ρεκόρ 728 διασωληνωμένους προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όταν μάλιστα τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια τους. Πολλοί συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ με την ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι αφόρητη. Αλλωστε τα 3.133 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο (27.03.2021) δείχνουν ότι η χώρα μας νοσεί βαριά, ενώ οι 72 νεκροί το τελευταίο 24ωρο δείχνουν το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Πρόκειται, μάλιστα και για αρνητικό ρεκόρ μέσα στο 2021.

Click4more: Άρση lockdown: Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα – Όλες οι ημερομηνίες

Και όλα αυτά ενώ η Αττική φλέγεται με 1510 νέα κρούσματα κορονοϊού με το κέντρο να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Από την άλλη Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη έχουν βυθιστεί στην πανδημία έχοντας τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

1.500 νεκροί τον Απρίλιο

Για δραματική κατάσταση κάνει λόγο ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας που σημείωσε ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι το τέλος του Απρίλη θα φτάσει τους 9.000.

«Προβλέπω ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα προσεγγίσουμε και θα υπερβούμε τους εννιά χιλιάδες θανάτους συνολικά, που σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 1.500 θανάτους μέχρι τέλος Απριλίου», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σχετικά με τους διασωληνωμένους, τα στοιχεία είναι πιο ήπια, αφού το ταβάνι φαίνεται να φτάνει στους 750.

«Ακραίες τιμές τους ανεβάζουν μέχρι τους 800. Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε εκεί».

«Αργή η αποκλιμάκωση»

Με αργό ρυθμό μειώνονται από την άλλη μεριά και τα κρούσματα, με τον καθηγητή να σημειώνει ότι «θα έχουμε μία αιχμή αυτήν την εβδομάδα, ίσως να δούμε και άλλα ψηλά νούμερα την άλλη εβδομάδα. Εν συνεχεία θα αρχίσει μια αργή αποκλιμάκωση».

Με αυτά τα στοιχεία, οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των μέτρων πάει για τα μέσα Απριλίου.

«Θα οδηγηθούμε σε μια άρση των μέτρων ή τουλάχιστον κάποιων μέτρων μετά τις 20 του Απρίλη».

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, με τη διενέργεια καθημερινών τεστ.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το γεγονός, καθότι πιστεύω ότι είναι το τελευταίο σοβαρό πανδημικό κύμα. Οι εμβολιασμοί προχωρούν πάρα καλά», κατέληξε ο καθηγητής

Τα σχόλια είναι κλειστά.