Ειδησεογραφικό site

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα αύξηση των διασωληνωμένων

46

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» και οι ασθενείς που διασωληνώνονται αυξάνονται συνεχώς.

Και όλα αυτά, εν αναμονή των νέων στοιχείων που θα προκύψουν στο τέλος του μήνα, από την επιστροφή των εκδρομέων, αλλά και την… χαλάρωση και τις παραβάσεις των μέτρων που διαπιστώθηκαν, ειδικά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αρχίσει να πιέζεται ξανά, με τον καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπο Γώγο, να τονίζει, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης (19.08.2021), ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στην Κρήτη έχει φτάσει το 96,5%.

Υπολογίζεται πως η αύξηση στις ΜΕΘ κυμαίνεται στο 29,44% το τελευταίο δεκαήμερο. Έτσι, σύμφωνα με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, η κάλυψη στις κλινικές Covid είναι 41% ανά την Ελλάδα, ενώ στις ΜΕΘ έχει φτάσει περίπου στο 60%.

Ο καθηγητής σημείωσε πως υπάρχει μεν ένα ποσοστό εμβολιασμένων που νοσηλεύονται, είναι όμως η μεγάλη πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, ενώ πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των διασωληνωμένων που έχουν εμβολιαστεί και ακόμη μικρότερο εκείνο όσων χάνουν τη ζωή τους

Τα σχόλια είναι κλειστά.