Ειδησεογραφικό site

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, εννέα «εισαγόμενα», ανησυχία για τα οκτώ στην Αττική

33

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό – Το πλαίσιο είναι επαρκές, υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης – Ποιες οδηγίες έδωσε – Κανένας νέος θάνατος στη χώρα μας για όγδοη συνεχή μέρα

Μερική αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας επιτρέπει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέα επιβεβαιωμένα, με τα εννέα εξ αυτών να είναι εισαγόμενα, ειδικά αν συγκριθούν με τα 58 κρούσματα της Το γεγονός, ωστόσο, ότι εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα στην περιοχή της Αττικής και πέντε σε αυτή της Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς φαίνεται ότι η διασπορά του ιού συνεχίζεται.

Για τον λόγο αυτό, η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συζητήθηκανσε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Επισήμανε, δε, δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από τα 27 κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα Τετάρτη, τέσσερα (4) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς κι ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εν τω μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να παραμένει στους 193. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Τα σχόλια είναι κλειστά.