Ειδησεογραφικό site

Κόντε: «Είμαστε υπερήφανοι για τον προϋπολογισμό μας»

180

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε υπερήφανος για τον προϋπολογισμό που έχει προκαλέσει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες – «Ο δρόμος της λιτότητας δεν μπορεί να ακολουθηθεί»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε στο προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση της Ρώμης κατέθεσε αργά χθες βράδυ στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε υπερήφανοι για τον προϋπολογισμό μας. Ο δρόμος της λιτότητας δεν μπορεί πλέον να ακολουθηθεί και εμείς επιδιώκουμε διάλογο χωρίς προκαταλήψεις», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του είναι από τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους κύριους χρηματοδότες της.

«Μια κοινωνία με ανισότητες όχι μόνον δεν μπορεί να είναι ηθικά αποδεκτή, αλλά προκαλεί και την κατάρρευση της ίδιας της οικονομίας», είπε ο ιταλός πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον Κόντε «η ιταλική κυβέρνησή θεωρεί αναγκαίο, η Ευρώπη αυτή να αλλάξει βηματισμό», διότι «πρέπει να είναι στραμμένη προς την κοινωνία των πολιτών».

Κατά την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη Τύπου, ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε, τέλος, ότι «ο προϋπολογισμός αυτός αποτελεί ένα συνολικό σχέδιο για την χώρα και την οικονομική πολιτική της -προς όφελος των Ιταλών πολιτών-χωρίς να επηρεαστεί η δημοσιονομική ισορροπία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.