Ειδησεογραφικό site

Κοντά στους δολοφόνους του εξαφανισμένου επιχειρηματία από το Ωραιόκαστρο η ΕΛΑΣ

72

Πεπεισμένος ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο έγκλημα κάνει λόγο ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Όπως λέει ο κ. Νίκος Διαλυνάς η μυστηριώδης αυτή εξαφάνιση η οποία παραμένει άλυτη εδώ και ένα χρόνο φτάνει προς το τέλος της.

«Έχει ανατεθεί η υπόθεση κατόπιν παραγγελίας του προϊσταμένου της Εισαγγελίας στο τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Οι Αρχές εκτιμούν πως σιγά-σιγά σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δράστες αλλά και τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος. Ενημερώθηκα από το Διοικητή Ασφαλείας για πολλά πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία και νομίζω ότι πλησιάζουμε προς το τέλος. Εκεί που καταλήγουμε είναι ότι το αυτοκίνητο του επιχειρηματία  είναι κάπου κρυμμένο. Δεν έχει διαλυθεί και φυσικά το ψάχνουμε. Από τα διόδια δεν έχει περάσει. Πλησιάζουμε προς το τέλος γιατί απευθυνθήκαμε σε πέντε εταιρείες δορυφόρων στην Αμερική και στην Αγγλία και ζητήσαμε φωτογραφίες  με ημερομηνία την ημέρα της εξαφάνισής του, 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 το απόγευμα. Ήδη έχουν αρχίσει να μου έρχονται απαντήσεις από το εξωτερικό οπότε θεωρούμε ότι φτάνουμε προς το τέλος» λέει ο κ. Διαλυνάς και συνεχίζει: «Το κίνητρο είναι λίγο μπερδεμένο ακόμα αλλά μιλάω για οργανωμένο έγκλημα γιατί δεν μπορεί να είναι ένας ο δράστης που σκότωσε, εξαφάνισε τον επιχειρηματία και έκρυψε το αμάξι του. Όλο αυτό πρέπει να το οργάνωναν καιρό πριν. Κάποιοι πρέπει να του είχα στήσει καρτέρι».

Ο 59χρονος αγνοούμενος Δημήτρης Γραικός

Οι φόβοι της οικογένειας

Η γυναίκα του επιχειρηματία κυρία Δέσποινα Τσακαλίδου έχει εκφράσει σε συνέντευξή της στο protothema.gr την αγωνία της αλλά και τους φόβους της ότι μπορεί ο άντρας της να είναι δολοφονημένος.

«Δυστυχώς ο σύζυγός μου δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Αν ήταν ζωντανός μετά από τόσους μήνες θα είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μαζί μου, έστω να μιλήσει με τα παιδιά του που είναι στενοχωρημένα και απελπισμένα. Ο νους τους πηγαίνει στο κακό και το μόνο που θέλουν είναι να ξαναδούν τον πατέρα τους ζωντανό. Είναι δυνατόν  μετά από πέντε ολόκληρους μήνες να είναι ζωντανός, να βλέπει ότι αγωνιούμε για τη ζωή του και να μην επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους; Μου είναι αδιανόητο αυτό γιατί ο άντρας μου ήταν ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως αν άκουγε εμένα και τα παιδιά του να τον αναζητούμε θα έπαιρνε ένα τηλέφωνο και θα έλεγε «είμαι ζωντανός, μην ανησυχείτε». Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητο, να τον λήστεψαν και να τον σκότωσαν. Δυστυχώς κάνω πολύ άσχημες σκέψεις. Στην πορεία σίγουρα θα φανεί η αλήθεια, τίποτα δεν μένει κρυφό», είχε πει στο protothema.gr.

Η σύζυγός του Δέσποινα Τσακαλίδου

Το χρονικό της εξαφάνισης 

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, του 2016. Το πρωί είχε πάει κανονικά στη δουλειά του. Μίλησε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα ίχνη του χάθηκαν.

Τις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνισή του η σύζυγός του μιλώντας στο protothema.gr είχε πει: «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν στα σφαγεία και θα αργούσε να έρθει γιατί είχε κάτι κρέατα να τακτοποιήσει. Γύρω στις πέντε το απόγευμα το σήμα του κινητού του έδειχνε ότι ήταν στα σφαγεία Χαλάστρας και από εκεί και πέρα δεν  είχε καμία επικοινωνία με την οικογένειά του. Το κινητό του ήταν κλειστό».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η σύζυγος του 59χρονου, ο άντρας της είχε φύγει το πρωί από το σπίτι στο Ωραιόκαστρο και πήγε στα σφαγεία Χαλάστρας για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση εισέπραξε 17.000 ευρώ, ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει την οικογένεια να ανησυχεί πως πίσω από την εξαφάνισή του ίσως να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

«Ο σύζυγός μου πήγαινε τακτικά στα σφαγεία. Είναι η δουλειά του αυτή και εκείνη την ημέρα έπρεπε να πουλήσει κάποια ζώα. Ο αγοραστής είπε ότι του έδωσε 17.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά αυτά είπε ο αγοραστής στη κατάθεσή του».

«Ο άντρας μου δεν είχε ψυχικά τίποτα. Δεν έπαιρνε φάρμακα. Ήταν υγιέστατος. Σαν οικογένεια δεν είχαμε προβλήματα και δεν περιμέναμε ότι θα περάσουμε όλη αυτή τη περιπέτεια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο νους μας πηγαίνει στο κακό. Ούτε παρέα με τοκογλύφους έκανε, ούτε καζίνο έπαιζε. Ένας σοβαρός επιχειρηματίας είναι που κοιτούσε μόνο την οικογένειά του», είχε επισημάνει τότε η Δέσποινα Τσακαλίδου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.