Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντοπούλου για εξοχικό Τσίπρα: Ανέβασαν το βιοτικό τους επίπεδο με πολυτέλειες και χλιδές, όταν η χώρα στραγγαλιζόταν

107

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι, ενώ είχαν την ευθύνη να μεριμνήσουν για το λαό, μερίμνησαν για τον εαυτό τους, συμπληρώνοντας ότι αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν αρκέστηκε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του ως πρωθυπουργός, αλλά συνέχισε και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς φρόντισε ακόμα περισσότερο, ώστε να μην απωλέσει ικανοποιήσεις και απολαύσεις που δεν έχουν σχέση με όσα το κόμμα πρεσβεύει.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το σπίτι του κ. Τσίπρα στο Σούνιο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι αυτό που αναδύεται είναι ο τρόπος ο κ. Τσίπρας και άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν στην εξουσία με τη σημαία της Αριστεράς, επέλεξαν να ανεβάσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να επιφυλάξουν στον εαυτό τους πολυτέλειες και χλιδές σε μια περίοδο κατά την οποία είχαν την ευθύνης μιας χώρας, η οποία στραγγαλιζόταν και εξακολουθεί η χώρα μας να στραγγαλίζεται με τη θηλιά του χρέους.

«Την ώρα που είχαν την ευθύνη να μεριμνήσουν για τον λαό, σιγά-σιγά μερίμνησαν για τον εαυτούλη τους και στην περίπτωση του κ. Τσίπρα αυτό το οποίο δυστυχώς αποκαλύπτεται είναι ότι δεν αρκέστηκε στην αρχική αλλαγή βιοτικού επιπέδου», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου συμπληρώνοντας ότι σιγά –σιγά περνώντας και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, φρόντισε ακόμη περισσότερο να μην απωλέσει ικανοποιήσεις και απολαύσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με όσα διακηρύσσει το κόμμα αυτό ότι πρεσβεύει και δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα για τα οποία ο ελληνικός λαός κάποτε εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ.

Κωνσταντοπούλου: Αποστροφή από τις δικαιολογίες
Παράλληλα, είπε χαρακτηριστικά ότι της προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή το γεγονός ότι ένα ολόκληρο κόμμα, και πάρα πολλά στελέχη του, βγαίνουν δημόσια για να δικαιολογήσουν αυτή την κατάντια. «Βγαίνουν δημόσια για να πουν ότι είτε δεν έγινε και τίποτε, είτε ότι αυτά είναι νόμιμα άρα ηθικά, υιοθετούν δηλαδή πρακτικές και προσεγγίσεις που τις ξέρουμε από το παρελθόν και από το απώτατο παρελθόν και από τη δεκαετία του ’80 ακόμα όταν δικαιολογούνταν τότε βίλες με την αιτιολογία των δανείων από φίλους. Βγαίνει στο φως το πραγματικό πρόσωπο και αυτού του πολιτικού προσώπου και αυτού του πολιτικού κόμματος και αυτό ξεβολεύει γιατί η υποκρισία είχε γίνει δεύτερη φύση αυτού του πολιτικού φορέα, και πάντοτε όταν το ψέμα αναδεικνύεται υπάρχουν και οι παράπλευρες και οι άμεσες συνέπειες της ανάδειξης του ψέματος», δήλωσε.

«Μιλάμε για έναν πολιτικό ο οποίος ως εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας πρώτον επέλεξε να βελτιώσει τη ζωή του κατ’ αυτό τον τρόπο την ώρα που η χώρα στραγγαλιζόταν και ο ίδιος έβαζε την υπογραφή του για να χαντακωθούμε ακόμη πιο βαθιά τη δίνη του χρέους», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι μιλάμε ταυτόχρονα για έναν πολιτικό ο οποίος την ώρα που ήταν πρωθυπουργός της χώρας και χαροπάλευαν άνθρωποι, αγνοούνταν άνθρωποι και είχαν καεί τόσοι άνθρωποι με ευθύνη του στο Μάτι, πήγε διακοπές σε θαλαμηγό φιλικής εφοπλιστικής οικογένειας στα κρυφά και όταν στη συνέχεια αυτό αποκαλύφθηκε έβαλε μπροστά τα παιδιά του για να το δικαιολογήσει και είπε «το έκανα για τα παιδιά μου», είπε στην συνέντευξή της η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Άρα, τόνισε, μιλάμε για αυτή την ποιότητα ανθρώπου και πολιτικού πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Τουλάχιστον εμένα εδώ και αρκετό καιρό δεν με εκπλήσσει τίποτε. Από την άλλη το επίπεδο της ενασχόλησης του πολιτικού διαλόγου αυτή τη στιγμή και το επίπεδο των τοποθετήσεων γύρω από αυτό το ζήτημα αναδίδει και αναδεικνύει μια πάρα πολύ βαθιά παρακμή», συμπλήρωσε.

«Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα»
Παράλληλα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε ότι το θέμα είναι μείζον από την άποψη ότι υπάρχει σαφώς η ηθική διάσταση του γιατί ασχολείται κανείς με την πολιτική και γιατί επιδιώκει να αναλάβει θέση ευθύνης και εξουσίας, και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια σαφής απόδειξη ότι απώτερος σκοπός είναι η πολυτέλεια και η προσωπική αναβίβαση οικονομική και περιουσιακή. Υπάρχει, υπογράμμισε, όμως και ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την πραγματική φύση από τη μια πλευρά μιας τέτοιας συναλλαγής γιατί είναι μια οικονομική συναλλαγή η εκμίσθωση ενός ακινήτου, και τα χαρακτηριστικά αυτής της συναλλαγής έτσι όπως εμφανίζεται είναι ότι είναι χαριστική σχεδόν. Δηλαδή ότι για ένα ευτελέστατο τίμημα παραχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλότατης αξίας. Αν υπάρχει μια σχεδόν χαριστική συναλλαγή θα πρέπει να αιτιολογηθεί για ποίο λόγο γίνεται αυτή η χαριστική συναλλαγή, τι επιδιώκει εκείνος ο οποίος σχεδόν χαρίζει», εξήγησε.

Σχετικά με την κουβέντα γύρω από το εξοχικό του κ. Τσίπρα συμπλήρωσε, επίσης, τα εξής: «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο, είναι ένα θέμα το οποίο βοά όπως είναι θέματα τα οποία βοούν γύρω απ’ αυτό το ζήτημα και άλλα ερωτήματα και ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και με την προστασία του αιγιαλού. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί ο καθένας ούτε να χτίζει δίπλα στη θάλασσα ούτε να κάνει οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις χωρίς άδειες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των αρμοδίων υπηρεσιών. Αυτά φαντάζομαι ότι θα ερευνηθούν και θα φωτιστούν περαιτέρω, το ζήτημα πάντως παραμένει ανοιχτό και κυρίως αφαιρεί κάθε δικαιολογία και κάθε πρόσχημα από όλους εκείνους οι οποίοι παρίσταναν και ακόμα συνεχίζουν να παριστάνουν ότι δήθεν νοιάζονται για τον απλό κόσμο, για τον απλό λαό που όχι απλώς δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή, είναι σε δεινή κατάσταση και σίγουρα δεν έχουν από έναν εφοπλιστή και έναν επιχειρηματία να τους κάνει τέτοιου είδους διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις. Για μένα και μόνο το αποτέλεσμα του να βγαίνει κάποιος από την πολιτική πλουσιότερος και να καταφέρνει μέσα από την ενασχόληση με την πολιτική και όχι από τη δουλειά του, γιατί είναι άλλο από τη δουλειά σου να μπορείς να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου μια ποιότητα ζωής ή ακόμα και μια βελτίωση της ποιότητας ζωής σου και είναι άλλο να κάνεις αυτό μέσα από την πολιτική. Όταν αυτό συμβαίνει μέσα από την πολιτική απ’ όπου θα έπρεπε κανονικά κανείς να βγαίνει-αυτή είναι η δική μου προσέγγιση και αυτή είναι η εμπειρία μου- ζημιωμένος, όχι κερδισμένος τίθενται σοβαρά ζητήματα και για τα κίνητρα αλλά και για την ακεραιότητα του ανθρώπου και για το τι θα κάνει ο άνθρωπος αυτός ο οποίος δεν διστάζει να εξασφαλίσει για τον εαυτό του προνόμια, διευκολύνσεις και άλλου τύπου πολυτέλειες, τι θα κάνει όταν θα βρεθεί σε διλήμματα ή τι θα κάνει όταν θα βρεθεί υπό πίεση», σημείωσε.

«Για τον κ. Τσίπρα το είδαμε δυστυχώς τι έκανε και είδαμε τα ολέθρια αποτελέσματα και είδαμε ότι από αυτό δεν συνετρίβη η προσωπικότητά του αντίθετα άνοιξε ένα τεράστιο κεφάλαιο και άλλων διευκολύνσεων και άλλης πολυτέλειας. Άνοιξε μια όρεξη αυτού του τύπου», κατέληξε στις δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/konstantopoyloy-gia-exohiko-tsipra

Τα σχόλια είναι κλειστά.