Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντινόπουλος: Πολιτικές αθλιότητες τα περί συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη -Για ηττημένους, ρωτήστε τον Τσίπρα

14

Πολιτικές αθλιότητες χαρακτήρισε τα περί συγκυβέρνησης με το ΜέΡΑ25 ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στο «Βήμα», ο κ. Κωνσταντινόπουλος επιτίθεται κατά της Νέας Δημοκρατίας:

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι με τον κ. Βαρουφάκη δεν συνεργαζόμαστε. Λυπάμαι που η ΝΔ προπαγανδίζει ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και σου βγαίνει Βαρουφάκης. Πολιτικές αθλιότητες που δεν μπορούν να διαχωρίσουν αυτούς που έβαλαν πλάτη για τη χώρα. Γνωρίζει όμως ο κόσμος».

Ερωτηθείς για το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος στρέφει τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα:

«Σε αυτήν τη χώρα όλοι δηλώνουν προοδευτικοί, αλλά στην πράξη είναι συντηρητικοί. Γι’ αυτό πρέπει για τους »ηττημένους» να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα. Οι πολίτες κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική για να την εργαλειοποιήσει και όχι για να την κάνει πράξη. Ακόμα μια κοροϊδία».

Ως προς το ενδεχόμενο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απαντά:

«Εμείς έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις μας για συνεργασία. Ο κ. Τσίπρας κρίνει διαρκώς εξ’ ιδίων τα αλλότρια, αλλά εμείς έχουμε αποδείξει ότι διαχρονικά μένουμε πιστοί σε όσα λέμε στον κόσμο. Επαναλαμβάνουμε τις βασικές μας επιδιώξεις, γιατί αυτές θεωρούμε ότι θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ θα βάλει στο τραπέζι θέματα που δεν θα έχουν σχέση με τα »συμφέροντα». Έχουμε εστιάσει στη σημασία της προγραμματικής σύγκλισης, στην οποία θα θέσουμε θέματα όπως η σωστή λειτουργία του ΕΣΥ, η κοινωνική κατοικία, τα κόκκινα δάνεια, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών και των τραπεζών, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουν οι μέχρι τώρα πολιτικές. Αυτές οι πολιτικές, λοιπόν, δεν μπορούν να υλοποιηθούν από ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στην πρωθυπουργία και έχουν αποτύχει, όπως ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης. Κατανοούμε τον κ. Τσίπρα που άλλα λέει πριν και άλλα μετά. Μάλλον κρίνει εξ’ ιδίων, όπως στο δημοψήφισμα που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ».

Τέλος, για το «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας», ο κ. Κωνσταντινόπουλος απαντά:

«Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει ούτε Τσίπρα ούτε Μητσοτάκη, έτσι κι αλλιώς. Ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Νίκο Ανδρουλάκη και το προγραμματικό πλαίσιο το οποίο καταθέτουμε στους πολίτες […] Αφού υπάρξει συμφωνία επί του προγράμματος και καταλήξουμε στις πολιτικές που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε και για το πρόσωπο που θα υλοποιήσει αυτές τις πολιτικές. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και με τα πρόσωπα που μπορούν να το εγγυηθούν».

Προβλέπει δε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι το μοναδικό κόμμα που σε αυτή τη συγκυρία θα αυξήσει τα ποσοστά του, θα έχει διψήφιο ποσοστό-έκπληξη στις επόμενες εκλογές. Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ του επιτίθενται λυσσαλέα. Ισχυρό διψήφιο σημαίνει κυβέρνηση, σταθερότητα και σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».

Τέλος, ως προς την περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «θα πιεστεί πρωτίστως η κοινωνία και η οικονομία και την ευθύνη γι’ αυτό θα την έχουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Εμείς δεσμευόμαστε στους ψηφοφόρους του κόμματός μας, όχι στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων»

Τα σχόλια είναι κλειστά.