Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ): Ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε το 2018 τον CEO της Folli Follie στο Δ.Σ. του Υπερταμείου

132

Από το 2018 προειδοποιούσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τον CEO της Folli Follie στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε ομιλία του στη Βουλή στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμαινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της Folli Follie στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017
Ολα αυτά την ώρα που έχει προκληθεί πολιτική θύελλα για την υπόθεση της Folli Follie και την εμπλοκή 4 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα νέα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή του τότε Μεγάρου Μαξίμου στην προσπάθεια να καθυστερήσουν οι έλεγχοι στη Folli Follie τον Μάιο του 2018.

Σε email που αντάλλαξε υψηλόβαθμο στέλεχος με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αναφέρεται ότι οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να υπάρξει συνδρομή στον όμιλο. Μάλιστα, στο ίδιο μήνυμα τονίζεται πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε για τι προειδοποιούσε τότε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διά της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο -αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της Folli Follie, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017» ανέφερε στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στις 26/09/18.

«Οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην υπόθεση της Folli Follie οδηγούν άμεσα 1.500 εργαζόμενους στο δρόμο»

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρίας Folli Follie επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και τη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και 5.000 παγκοσμίως.

Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διά της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο -αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της Folli Follie, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017.

Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρόλο που διαφαίνονταν -ήδη από τότε- στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.

Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1.500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5.000 στο εξωτερικό»

Τα σχόλια είναι κλειστά.