Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντινόπουλος: Η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ, αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος

65

Η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ, αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος γενικότερα, δήλωσε ο αντιρπόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως «είναι γεγονός ότι μια υπόθεση διαφθοράς μας στενοχωρεί, αλλά οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κ. Καϊλή είχαν χαλάσει εδώ και πολύ καιρό. Ο καθένας είχε πάρει το δρόμο του».

«Τον τελευταίο καιρό η κ. Καϊλή είχε αποκλίνει από το ΠΑΣΟΚ»
«Τον τελευταίο καιρό η κ. Καϊλή είχε αποκλίνει από το ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, όταν ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ. Καϊλή υποστήριζε τα ίδια με το Μαξίμου. Έλεγε δηλαδή ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται παντού και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ο μοναδικός που παρακολουθούνταν», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: «Δεύτερον, όταν επρόκειτο να γίνει η συζήτηση της επιτροπής PEGA αυτοί που αντιδρούσαν, ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, το αδερφό κόμμα της ΝΔ, και η κα Καϊλή. Στη ΔΕΘ επέλεξε να πάει στην εκδήλωση με τον κ. Α. Γεωργιάδη και όχι στην συγκέντρωση του κ. Ανδρουλάκη. Τέλος, όταν η κ, Καϊλή υποστήριξε στο Ευρωκοινοβούλιο το Κατάρ και τις εργασιακές σχέσεις εκεί, ο κ. Ανδρουλάκης είπε δημόσια ότι οι θέσεις που εξέφρασε η Ευρωβουλευτής δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της είχε κάνει γνωστό ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα μας».Όπως δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «όταν έγινε γνωστή η υπόθεση διαφθοράς της κα Καϊλή, διαγράφτηκε από το κόμμα αυτοστιγμεί, δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις». «Για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έγινε για ποινικό ζήτημα, για τον κ. Χατζηδάκη που τον παρακολουθούσαν, ήταν για ποινικό ζήτημα;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος γενικότερα»
Σημείωσε πως η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ, αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος γενικότερα. Μπαίνει ένα θέμα εξουσίας και χρήματος. Με ρωτάτε αν επαναφέρει μνήμες ενός παλιού ΠΑΣΟΚ. Απαντώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διαφθοράς. Υπάρχει όμως το ΠΑΣΟΚ της διαύγειας, του ΑΣΕΠ, των νόμων, του ΕΣΥ, κλπ».

«Η κ. Καϊλή όταν έκανε την τοποθέτησή της για τις παρακολουθήσεις, ακολουθούσε τη γραμμή του συστήματος Μαξίμου. Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού έκανε δημόσια tweet υπέρ της κ. Καϊλή»

Τα σχόλια είναι κλειστά.