Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντίνα Πάλλα: «Η μουσική είναι το καταφύγιο και το στήριγμά μου»

608

Η Κωνσταντίνα Πάλλα είναι μια νέα, ανερχόμενη τραγουδοποιός. Με καταγωγή από τα Τρίκαλα και με σπουδές στο μάρκετινγκ, από μικρή ασχολείται με τη μουσική και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με σπουδαίους μουσικούς και δημιουργούς, όπως ο Κώστας Λειβαδάς και ο Μάκης Σεβίλογλου, ενώ παράλληλα γράφει τα δικά της τραγούδια. Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όνειρα», που κυκλοφορεί από τη Minos EMI. Η Κωνσταντίνα μετά από μια επιτυχημένη σεζόν εμφανίσεων στη συμπρωτεύουσα, ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ελλάδα.

Του Κωνσταντίνου Τσακίρη

Η μουσική πώς προέκυψε στη ζωή σας;
Η μουσική δεν προέκυψε στη ζωή μου. Νιώθω πως γεννηθήκαμε και πορευόμαστε μαζί κάθε στιγμή από την πρώτη μου ανάσα. Από παιδί εκφράζομαι μέσα από τη μουσική και πάντα βρίσκω σε εκείνη τις απαντήσεις που ψάχνω. Στα δύσκολα είναι το καταφύγιο και το στήριγμά μου και κάνει τις χαρές μου γιορτή.
Γίνατε ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από το τραγούδι «Αν δεν ήσουν εδώ». Τι θεωρείτε ότι ήταν αυτό που άγγιξε τον κόσμο στο συγκεκριμένο τραγούδι;
Γενικά έχω μάθει να εμπιστεύομαι τη ζωή. Παρ’ όλο που υπάρχουν στιγμές που ανυπομονούμε πολύ για κάτι, εκείνη ξέρει ακριβώς ποτέ είναι η κατάλληλη στιγμή. Το «Αν δεν ήσουν εδώ» είναι ένα τραγούδι που σχολιάζει ακριβώς αυτή τη μεγάλη αλήθεια που ισχύει για όλους μας.
Έχετε κυκλοφορήσει από τη Minos EMI την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όνειρα». Πείτε μας λίγα πράγματα γι’ αυτή…
Στον δίσκο υπάρχουν εννέα κομμάτια σε στίχους και μουσική δική μου. Σε αυτά τα τραγούδια αποτυπώνεται, αρχικά μουσικά, η πορεία της ζωής μου ώς τώρα και η οπτική πλευρά για τα ανθρώπινα συναισθήματα, για τα προβλήματα που βιώνουμε. Οι επιρροές μου από την πατρίδα μου, τα Τρίκαλα, οι επιρροές από βαλκανικό ήχο λόγω των σπουδών μου και της παραμονής μου στη Μακεδονία αλλά και επιρροές από την καθημερινότητα και τα ταξίδια μου σχετικά με τον πιο σύγχρονο ήχο.
Κάνετε όνειρα; Και αν ναι, ποια είναι αυτά;
Ονειρεύομαι συνεχώς. Συνήθως ονειρεύομαι μια άλλη πραγματικότητα. Θα ήθελα δηλαδή να αλλάξω το σήμερα αφού μόνο αυτό υπάρχει σίγουρα. Ονειρεύομαι να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος, να υπηρετώ την τέχνη μου και μέσα από αυτό να μπορέσω να φτιάξω έναν πιο όμορφο κόσμο, με λιγότερα προβλήματα, λιγότερο θυμό και περισσότερη αγάπη.
Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι κάθε νέος καλλιτέχνης να πάει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει κάτι δικό του;
Νομίζω πως η εξέλιξη είναι απαραίτητη και αφορά κάθε άνθρωπο σε κάθε ηλικία και σε κάθε χώρο. Ο καλλιτέχνης έχει μια ευθύνη παραπάνω όμως, γιατί λόγω της φύσης του επαγγέλματος μπορεί και επηρεάζει άμεσα και σε μεγαλύτερη έκταση τον κόσμο. Μια τέτοια δύναμη φέρει και μεγάλη ευθύνη.
Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
Φυσικά και υπάρχουν και χαίρομαι κάθε φορά που προκύπτει μια συνεργασία. Η τέχνη της μουσικής εξυψώνεται μέσα από τη σύμπραξη και τη συνεργασία. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή τόσο για τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια με τους μουσικούς που έχουμε συμπράξει αλλά και με τους τραγουδοποιούς που με εμπιστεύτηκαν. Εύχομαι να έρθουν όμορφες συνεργασίες με ανθρώπους που αγαπάνε αληθινά τη μουσική.
Έχετε κάποιον καλλιτέχνη ως πρότυπο;
Ζούμε σε μια τόσο μικρή χώρα που έχει γεννήσει τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες! Έχουμε σπουδαίες φωνές, σπουδαίους συνθέτες και σπουδαίους στιχουργούς. Τους μελετώ, τους θαυμάζω, μαθαίνω μέσα από εκείνους όμως ο σκοπός στο τέλος είναι να δημιουργήσω κάτι με τη δική μου προσωπική σφραγίδα.
Εκτός από τραγουδίστρια, είστε και δημιουργός. Τι σας εμπνέει στη δημιουργία;
Με εμπνέει η αλήθεια και η ανιδιοτέλεια σε κάθε στιγμή και πράξη της ζωής. Με εμπνέει κάθε καθαρή σκέψη, τα αγνά συναισθήματα και η αναζήτηση της ελπίδας σε κάθε αδιέξοδο.
Βλέπουμε ότι με τη μουσική σας κινείστε σε πιο «έντεχνα» μονοπάτια. Ποια είναι η άποψή σας για τις «ετικέτες» που μπαίνουν στη μουσική (έντεχνη, ποπ, λαϊκή, κ.λπ.);
Θεωρώ πως κάθε δημιουργός κάνει στο έργο του μια κατάθεση ψυχής. Όπως δεν μπαίνουν ταμπέλες στην ψυχή, έτσι δεν μπορούν να μπουν και στην τέχνη. Κάθε τέχνη θα πρέπει να είναι ειλικρινής και αξιοπρεπής, από κει και πέρα όταν ένα τραγούδι, για παράδειγμα, είναι αληθινό, θα με συγκινήσει. Δεν με ενδιαφέρει αν θα το ακούσω σε μια μουσική σκηνή ή σε μια μεγάλη νυχτερινή πίστα. Ας μη βάζουμε τέτοιους διαχωρισμούς και εμπόδια στη μουσική.
Είστε μια γυναίκα τραγουδοποιός και μάλιστα με λαϊκή φλέβα. Σας ενδιαφέρει εκτός από το είδος της μουσικής που εκπροσωπείτε να ασχοληθείτε και με το λαϊκό τραγούδι;
Το λαϊκό τραγούδι είναι βαθιά χαραγμένο στην ψυχή μου. Το υπηρετώ με σεβασμό και εύχομαι να συνεχίσω να το κάνω. Κρύβει μια αμεσότητα και μια απόλυτη αλήθεια που με συγκινεί και την προτιμώ ως τρόπο έκφρασης.
Πώς βλέπετε τον εαυτό σας επαγγελματικά στο μέλλον;
Θα ήθελα να βρίσκομαι σε όμορφους χώρους, με χαρούμενους ανθρώπους γύρω μου που θα έχουμε όλοι την ίδια καλή διάθεση να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και να το προσφέρουμε στον κόσμο μέσα από την καρδιά μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.