Ειδησεογραφικό site

Κομισιόν: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Αθήνας – δανειστών για την γ’ αξιολόγηση

28

Θετικές και παραγωγικές επαφές έγιναν στην Αθήνα μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών και της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννικα Μπράιντχαρτ.

Ερωτηθείς από το protothema.gr στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί απάντησε πως οι διεργασίες στην Αθήνα ήταν όντως παραγωγικές και πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με σκοπό την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους.

Σε επόμενη ερώτηση για το τι σημαίνει ακριβώς μια ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν το τέλος του έτους, δηλαδή αν αναμένεται να υπάρξει απλά μια τεχνική συμφωνία ή όλη η διαδικασία εφαρμογής των συμφωνηθέντων, η εκπρόσωπος απάντησε πως αρκεί μια τεχνική και πολιτική συμφωνία.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχει ένα γενικευμένο κλίμα σύμπλευσης μεταξύ όλων των πλευρών και αισιοδοξία για επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας πριν το τέλος του έτους. Το κλίμα ομόνοιας φαίνεται να περιλαμβάνει και το ΔΝΤ το οποίο φαίνεται σύμφωνο στην όλη διαδικασία.

Πάντως είναι ενδιαφέρον πως οι Θεσμοί φαίνονται διατεθειμένοι να ολοκληρώσουν την τρίτη αξιολόγηση χωρίς να αναμένουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση. Πολλάκις, αξιωματούχοι των Βρυξελλών όπως και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχουν αναφέρει πως το κύριο ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.