Ειδησεογραφικό site

Κόλλησε… Τσιπρίτιδα μόλις σε 10 μήνες!

173

Τα εθνικά θέματα αποδεικνύονται αχίλλειος πτέρνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΝΔ. Η μπάλα έχει χαθεί και τα αυτογκόλ πέφτουνε βροχή. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να χωλαίνει στο συγκεκριμένο τομέα, δείχνει άτολμος και άβουλος, ενώ για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο πήχης φαντάζει υψηλός και ανυπέρβλητος. Στα κυβικά Κοτζιά και Κατρουγκαλου δυστυχώς κι αυτός… Μιλάμε για εθνική διπλωματία και για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.

Οφθαλμοφανής η απουσία σχεδίου και …νηπιακές αντιδράσεις απέναντι σε κάτι πολύ σημαντικό όπως η αποστολή επίσημου διαβήματος στην Τουρκία με αφορμή τα… fake news για ό,τι συνέβη ή δεν συνέβη στον  Έβρο. Με δηλώσεις Υπουργού  on air για «λίγες δεκάδες μέτρα» – που όπως φαίνεται τελικά ήταν 216 στρέμματα γης – και αμέσως μετά μιλάμε για την αναδίπλωση και αντεπίθεση της κυβέρνησης στα «κακά» μέσα και τους τουιτεράδες που «κάνουν χαμό» για ένα «ψευδές δημοσίευμα» ξένης εφημερίδας και αμέσως μετά μιλάμε για επίσημο Διάβημα προς την Τουρκία για ένα ζήτημα που δεν είμαστε – ως ελληνική κυβέρνηση – σίγουροι ότι συνέβη, αλλά το στείλαμε… προληπτικά.

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της δήλωσης του πρωθυπουργού, το διάβημα είναι η επίσημη διαμαρτυρία σε αυστηρό διπλωματικό ύφος που στέλνεται συνήθως ως τελεσίγραφο από τη μια κυβέρνηση στην άλλη, η οποία, σύμφωνα με ενδείξεις, καταστρατήγησε διεθνείς ή διμερή όρια, που στόχο έχουν τη διατήρηση της ειρήνης.

Είναι αστείο και πολιτικά γελοίο να μιλάς για… «Προληπτικό Διάβημα». Με κάτι τέτοια δεν σε παίρνουν στα σοβαρά ούτε σύμμαχοι, ούτε εχθροί. Κωμωδία και Τραγωδία μαζί κύριε Μητσοτάκη…

ΥΓ.  Άλλος για Λέσβο τράβηξε κι άλλος για… Νότια  Ζηλανδία

Τα σχόλια είναι κλειστά.