Ειδησεογραφικό site

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία αύριο σε Αττική λόγω κακοκαιρίας

74

Λόγω της κακοκαιρίας πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο , ημέρα που στα σχολεία δεν θα γίνονταν μαθήματα αλλά γιορτές για την επαίτειο του Πολυτεχνείου.

«Λουκέτο» θα μπει αύριο σε όλα τα σχολεία της Δυτικής Αττικής, περιοχή που «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία. Με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που κοινοποιήθηκε πριν λίγο στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής γνωστοποιείται η «διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 17Νοεμβρίου 2017, όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκύπτουν από τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις πλημμύρες) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή μετά από απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, 10 σχολεία Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πειραιά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Πρόκειται για τα εξής σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά, 2ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 12ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 13ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 17ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 31ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 56ο Νηπιαγωγείο Πειραιά.

Σύμφωνα με επικοινωνία που πραγματοποιήσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κώστα Τζίμα, και με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνο Γκούσκο, αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου να είναι κλειστά όλα τα σχολεία ήτοι: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, για προληπτικούς λόγουςκαι για να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών ενόψει των άσχημων καιρικών συνθηκών. Επίσης, και για τον ίδιο λόγο θα μείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Ο Νομός Κεφαληνίας και δήμος Κεφαλλονιάς ενημέρωσε με έκτακτο δελτίο τύπου πως αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου όλες οι σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια κτλ) όλης της επικράτειας του Δήμου Κεφαλονιάς καθώς και όλων των μονάδων προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί, μονάδες απασχόλησης νηπίων κτλ), θα παραμείνουν κλειστά, λόγω πολύ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Με ανακοίνωσή της η ΔΔΕ Πιερίας ενημερώνει ότι κατόπιν αποφάσεων των Δήμων, Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού αύριο 17-11-2017 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Ακόμη για σήμερα 16-11-2017 και αύριο 17-11-2017 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι Εσπερινές σχολικές μονάδες, Εσπερινό Γ/σιο Κατερίνης, Εσπερινό ΓΕΛ Κατερίνης και Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης.
Με απόφαση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη για το υπόλοιπο της Πέμπτης 16/11/2017, διακόπτονται τα μαθήματα , στις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις) των Τ.Κ. Βεργίνας, Ριζωμάτων, του Δήμου Βέροιας.

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και στον νομό Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.Για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν αύριο και τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο, του Δήμου Αγιάς, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.