Ειδησεογραφικό site

ΚΚΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να «ξεπλύνει» την ΕΕ και τις δήθεν «ηθικές» αξίες

96

Τόσο για τα δεινά των λαών, όσο και για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά προσπαθεί να «ξεπλύνει» την ΕΕ και τις δήθεν «ηθικές» της αξίες, τόσο για τα δεινά των λαών όσο και για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.

«Όμως, η ΕΕ είναι αυτό που δείχνει το σημερινό αποκρουστικό της πρόσωπο, άσχετα αν σε παλιότερες δεκαετίες εξαναγκάστηκε σε κάποιες παραχωρήσεις, εξαιτίας και της επίδρασης του σοσιαλιστικού συστήματος, της ισχυροποίησης των κομμουνιστικών κομμάτων και της ανάπτυξης της πάλης των λαών» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Αναφέρει, ακόμα, ότι «οι «κυρίαρχες ελίτ», δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, που έφτιαξαν την ΕΕ, είναι οι ίδιες που εξαπολύουν πολέμους και σε άλλες στιγμές ενισχύουν ρατσιστικές και φασιστικές δυνάμεις, επειδή αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό μόνο ως απύθμενη υποκρισία μπορεί να θεωρηθεί η συγκέντρωση όλων όσοι έχουν αιματοκυλήσει τον κόσμο στο παρελθόν και σήμερα, σ’ ένα ονομαζόμενο «φόρουμ για την Ειρήνη». Η «ιμπεριαλιστική ειρήνη» τους, είναι η όψη του ίδιου νομίσματος, που στην άλλη πλευρά του έχει τον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο»».

Και καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ: «Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, αλλά όλο τον κόσμο, όπως και τις ΗΠΑ του – «διαβολικά καλού» – φίλου του κ. Τσίπρα, προέδρου Τραμπ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.