Ειδησεογραφικό site

ΚΚΕ για επίσκεψη Τσίπρα στον Σχοινιά:«Ο δράστης γυρνά στον τόπο του εγκλήματος»

63

Ο τίτλος της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στον Σχοινιά Μαραθώνα, θα μπορούσε να έχει τίτλο, «ο δράστης γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος», λέει το ΚΚΕ, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.

Για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Σχοινιά, εξέδωσε ανακοίνωση ο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, οποίος θύμισε ότι επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα «δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για την πραγματική προστασία του Εθνικού Πάρκου,που αποτελεί μια περιοχή τεράστιας περιβαλλοντικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας».
«Ούτε καν ενεργοποιήθηκε το εγκατεστημένο και εγκαταλελειμμένο σύστημα πυρόσβεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Κι όχι μόνον αυτό, αλλά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά, έχασε τον τοπικό του χαρακτήρα, καθώς επιφορτίστηκε με την ευθύνη μιας τεράστιας περιοχής, μετατρεπόμενος σε Φορέα Διαχείρισης Σχοινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής. Ενώ, σήμερα, με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ επιχειρείται η κατάργησή του.

Πάντως, αφού ο κ. Τσίπρας έκανε τον κόπο να πάει μέχρι τον Σχοινιά, ας πήγαινε λίγα μόνο χιλιόμετρα πιο πέρα, για να δει «ιδίοις όμμασι» το περιβαλλοντικό έγκλημα που προετοίμασε ο ίδιος, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αντίστοιχες Περιφερειακές Διοικήσεις Αττικής και δεν είναι άλλο απ’ τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, που απειλεί την ευρύτερη περιοχή με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, συμπεριλαμβανομένου του Σχοινιά.

Μετά απ’ όλα αυτά η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να έχει τίτλο, «ο δράστης γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος»»

Τα σχόλια είναι κλειστά.