Ειδησεογραφικό site

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχονται εξελίξεις μετά τις έρευνες της οικονομικής

50

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» τόσο σε οικονομικό όσο και δικαστικό επίπεδο.

Μετά την έφοδο κλιμακίου της οικονομικής αστυνομίας την προηγούμενη βδομάδα σε πέντε δομές της οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα και τη συλλογή κρίσιμων οικονομικών στοιχείων, όσον αφορά στη διαδρομή των χρηματικών ποσών που έμπαιναν στα ταμεία της οργάνωσης από δωρεές και χορηγίες, αναμένεται σύντομα να προχωρήσει και η μεγάλη έρευνα που διεξάγεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία κάνει «φύλλο και φτερό» τα περιουσιακά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, αλλά και όσων έχουν εμπλακεί με την οικονομική διαχείριση της «Κιβωτού», προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι «έβαλαν» χέρι στα χρήματα της ΜΚΟ.

Το αν υπάρχει επί σειρά ετών υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής, αλλά και από ποιους είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Σε δικαστικό επίπεδο με αμείωτο ρυθμό θα συνεχιστούν και αυτή την βδομάδα οι καταθέσεις πρώην εργαζομενων, αλλά και πρώην τροφίμων της ΜΚΟ στις δυο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση και ερευνούν τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμών, ακραίων τιμωριών αλλά και σεξουαλικης κακοποίησης.

Μάλιστα, οι δυο εισαγγελείς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους των παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της ΜΚΟ και έχουν καταγγείλει στελέχη της Κιβωτού για κακοποίηση αλλά και όσων παιδιών υπάρξει -με βάση τις καταθέσεις που λαμβάνουν-, υποψία για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος τους.

Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής της οργάνωσης, πατέρας Αντώνιος, μέσω συνεργατών του έκανε γνωστό πως είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιόν της, όποτε του ζητηθεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.