Ειδησεογραφικό site

Κυβερνητικές πηγές «αδειάζουν» Μπαλαούρα: Εκτός γραμμής η δήλωσή του για τα Σκόπια

103

Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα πήραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι «δεν έχω πρόβλημα με το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια».

Όπως έλεγαν οι πηγές αυτές μετά την πρωινή σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας – σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων – είναι σαφής, γνωστή και εκπεφρασμένη.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν, επίσης, ότι η δήλωση Μπαλαούρα είναι «εκτός γραμμής» και στο ερώτημα αν προκαλεί προβλήματα με τον κυβερνητικό εταίρο απαντούσαν πως «όχι, μόνο στον εαυτό του δημιουργεί πρόβλημα».

Αποστάσεις κράτησαν κυβερνητικοί κύκλοι και από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάδρα λέγοντας ότι όσα είπε για τους επενδυτές-πρόσφυγες είναι προσωπική του άποψη και δεν αποτελεί ζήτημα κεντρικής πολιτικής.
Παρέπεμπαν, μάλιστα στην κατεύθυνση των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη φρόντισαν να στείλουν μήνυμα στους δύο υπουργούς αλλά και σε όσα άλλα στελέχη κάνουν παρόμοιες «προβληματικές» δηλώσεις ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους ώστε αφενός να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις και αφετέρουν να μην πλήττεται η συνολική πολιτική της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το προσφυγικό αυτό που τονίστηκε στη σύσκεψη ήταν η ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση δημιουργία 30.000 θέσεων σε όλη την Ελλάδα για πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και να αδειάσει η Ειδομένη και ο Πειραιάς.

Προϊδέαζαν, δε, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη καμπάνια πειθούς στην Ειδομένη προκειμένου, όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, να αντικρουστούν οργανωμένες προσπάθειες επιτήδειων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.