Ειδησεογραφικό site

«Κύριε Τραμπ, ιδού το χέρι μου»: Ο Μαδούρο θέλει να τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο

11

Μία συνάντηση «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πώς επιθυμεί να έχει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, εάν τουλάχιστον πιστέψουμε όσα δήλωσε ενώπιον της νεοεκλεγείσας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης της χώρας του.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαδούρο θέλει να έχει μια «προσωπική συζήτηση» με τον Ντόναλντ Τραμπ (σ.σ. με τον άνθρωπο, δηλαδή, που τον αποκαλεί «δικτάτορα») και αυτό θα επιδιώξει κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον άλλο μήνα, στη Νέα Υόρκη.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε πρόσφατα κυρώσεις στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη Δημοκρατία.

«Εφόσον ενδιαφέρεται τόσο για τη Βενεζουέλα, εδώ είμαι» είπε ο Μαδούρο στη διάρκεια της τρίωρης ομιλίας του. Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Κύριε Ντόναλντ Τραμπ, ιδού το χέρι μου».

Ωστόσο, σε άλλα σημεία του λόγου του, ο Μαδούρο επανήλθε στη γνώριμη αντιαμερικανική ρητορική του, κατηγορώντας τους «ιμπεριαλιστές» της Ουάσινγκτον ότι συνωμοτούν εις βάρος της κυβέρνησής του.

«Δεν θα ενδώσουμε ποτέ σε ξένες δυνάμεις» διεμήνυσε και τόνισε ότι θα προσβάλει σε αμερικανικό δικαστήριο τις κυρώσεις που του επέβαλαν οι ΗΠΑ, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ελεγχόμενης από την κυβέρνησή του Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, τη νομιμότητα της οποίας απορρίπτει η αντιπολίτευση και πολλοί ηγέτες ξένων κρατών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.