Ειδησεογραφικό site

Κυριάκος Μαμιδάκης: Στον αδερφό του το τελευταίο τηλεφώνημα

28

Μια λευκή κόλα, χωρίς λέξη πάνω στο γραφείο του…

Ό,τι και να ήθελε να γράψει ο Κυριάκος Μαμιδάκης το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, προτίμησε τελικά να το κρατήσει για τον εαυτό του και το δικό του τελευταίο αντίο… αυτό που γράφτηκε με έναν πυροβολισμό στον κρόταφο-είχε προηγηθεί άλλος ένας για να δοκιμάσει το 32άρι περίστροφο-μέσα στην κατοικία του στον Διόνυσο, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους οικείους του.

Το αντίο των άλλων, θα γραφτεί σήμερα το απόγευμα στις έξι στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, εκεί που θα συγκεντρωθούν συγγενείς και φίλοι για να τον αποχαιρετήσουν και να ρίξουν ένα λουλούδι στον τάφο του.

Το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο μίλησε τηλεφωνικά ο 84χρονος λίγο πριν από το τέλος ήταν ο αδελφός του, Νίκος. «Νίκο, πήρα να ευχηθώ σε όλους να έχετε καλή τύχη» ήταν τα τελευταία λόγια του Κυριάκου Μαμιδάκη προς τον αδελφό και συνιδρυτή της εταιρείας πετρελαιοειδών, σύμφωνα με την «Espresso». Εκείνος αντιλήφθηκε αμέσως τι σκόπευε να κάνει και ειδοποίησε τον γαμπρό του αδελφού του να πάει αμέσως στο σπίτι στον Διόνυσο. Όμως, δεν πρόλαβε…

Οι δύο κόρες του Ειρήνη και Εύη παραμένουν σοκαρισμένες από τον δραματικό επίλογο που επέλεξε ο πατέρας τους στα 84 χρόνια του, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποίηση για την υπαγωγή της Jet Oil στο άρθρο 99, την οποία δεν άντεξε.

Όπως άλλωστε λένε πρώην και νυν συνεργάτες τις τελευταίες εβδομάδες ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν ένας άλλος άνθρωπος, που δεν θύμιζε σε τίποτε τον παλιό καλό εαυτό του στο επιχειρείν.

Η αποτυχία του να σώσει την εταιρία, τον στοίχειωνε καθημερινά, αλλά δεν άντεξε την έκταση που πήρε όταν έγινε ευρέως γνωστή και ήταν τότε που αποφάσισε να δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μαμιδάκης την δραματική κατάληξη και να αυτοκτονήσει.

Μια κατάληξη που δεν σόκαρε τους παλιούς του φίλους στην Κρήτη, αυτούς τους ηλικιωμένους μαυροφορεμένους, που ήξεραν ότι ο Κυριάκος ήταν ένας από αυτούς.

Ένας Κρητικός παλαιάς κοπής, που δεν άντεξε την ντροπή και την στεναχώρια που τον συνόδευε μόνιμα τις τελευταίες εβδομάδες, δύο συναισθήματα στα οποία αυτή η ιδιότυπη φυλή, δίνει ενίοτε λύσεις που φαντάζουν απίστευτες στον σύγχρονο κόσμο.

Γι’ αυτόν η λύση ήταν μια σφαίρα στον κρόταφο, ώστε να τελειώσει με τον δικό του τρόπο μια ζωή -τη δική του- που για τον ίδιο, δεν έπρεπε να συνεχιστεί.

Στην κηδεία αναμένεται να δώσουν το παρόν στενοί συγγενείς και φίλοι ενός ανθρώπου που δεν θέλησε στο λυκόφως της ζωής του να εξακολουθήσει να αναπνέει, αλλά έβαλε πάνω από από όλα την τιμή του και το κρητικό φιλότιμο, που πάντα είχε μέσα του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.