Ειδησεογραφικό site

Κίνημα των 5 Αστέρων: «Τσακάλια» και «πόρνες» οι Ιταλοί δημοσιογράφοι

3.019

Οργή από τα συνδικάτα των δημοσιογράφων – Bγαίνουν σήμερα στους δρόμους της Ιταλίας, των Βρυξελλών και του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν

Ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εκστόμισε σε βάρος των δημοσιογράφων το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων».

Για το κόμμα που είναι εταίρος στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι δημοσιογράφοι είναι «ανελέητα τσακάλια» και «πόρνες».

Τα διόλου κολακευτικά λόγια σε βάρος των δημοσιογράφων έχουν προκαλέσει την οργή των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ξεσπάθωσε κατά των Ιταλών δημοσιογράφων χαρακτηρίζοντάς τους «ανελέητα τσακάλια» προσθέτοντας πως είναι «η πραγματική πανούκλα αυτής της χώρας».

Ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεσή του να εκπονήσει νέο νόμο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των εκδοτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, βουλευτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ο οποίος αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «πόρνες». Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) μαζί με την Ιταλική Ένωση Federazione Nazionale della Stampa Italiana (FNSI), διοργανώνουν διαμαρτυρία σήμερα, με το hashtag #GiùLeManiDallInformazione (Κάτω τα χέρια από την Ενημέρωση).

Τα συνδικάτα των δημοσιογράφων, FNSI και Usigrai, διοργανώνουν για σήμερα διαμαρτυρία σε ιταλικές πόλεις καθώς και στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι υπό επίθεση», δήλωσε ο Βιτόριο ντι Τραπάνι , πρόεδρος της Usigrai.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» (M5S) έχει βάλει στο… μάτι κυρίως την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», την οποία συχνά κατηγορεί για «ψεύτικες ειδήσεις», μια φράση δημοφιλή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Μάιο καταφέρεται εναντίον του Τύπου, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο απείλησε τις εφημερίδες ότι «μολύνουν τη συζήτηση», και τόνισε μάλιστα ότι μπορεί να αποσύρει από αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.