Ειδησεογραφικό site

Κίνημα Αλλαγής: Πλησιάζει στο «σημείο θραύσης» μετά τη διαφωνία για το Σκοπιανό

186

Διευρύνεται το χάσμα που άνοιξε το Σκοπιανό στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά τη διαφωνία στο Πολιτικό Συμβούλιο της Φώφης Γεννηματά με τα υπόλοιπα μέλη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου για τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ ακολουθεί τώρα η κριτική για το μοντέλο διοίκησης και την πολιτική γραμμή συνολικά

Πηγές από το Ποτάμι σχολιάζοντας διαρροές για τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, έλεγαν:

«Στο Πολιτικό Συμβούλιο, τα πέντε από τα έξι μέλη του υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας. Η πρόεδρος, μόνη της, είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός! Όταν αποφασίσαμε, όμως, τη συγκρότηση ενός νέου Κινήματος, δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

Ως προς την πρόταση μομφής, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αντιθέσεις μας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι τόσο ξεκάθαρες, που επιβάλλουν να μην έχουν από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους.

Λίγη ώρα αργότερα δήλωση έκανε και ο Γιώργος Καμίνης, καθιστώντας και αυτός δημόσια τη διαφωνία του με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή, όχι γιατί δεν έχει ατέλειες, αλλά γιατί και οι δύο πλευρές μετακινήθηκαν σημαντικά. Έτσι γίνονται οι συμβιβασμοί, έτσι προχωρούν ειρηνικά οι λαοί» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Και αναφέρθηκε στη στρατηγική που πρέπει να έχει ο νέος φορές της Κεντροαριστεράς:

Πρώτον, δεν θα γίνουμε λοιπόν μέρος της εθνικά επιζήμιας στρατηγικής της κυβέρνησης να μας διχάζει για το Μακεδονικό, προκειμένου να καταπιούμε το Μεσοπρόθεσμο. Ούτε όμως και πρέπει να πλειοδοτήσουμε στην εθνικιστική υστερία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερον, η Κεντροαριστερά θα ανασυνταχθεί, όχι όμως όπως σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας. Θα παραμείνει εθνικά υπεύθυνη, θεσμικά προσηλωμένη, με καθαρή σκέψη και προτεραιότητες.

«Ναι στη συζήτηση, ναι στη βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή για τις δύο χώρες, λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ» κατέληξε στη δήλωσή του ο Γιώργος Καμίνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.