Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας κρατά όμηρους τους γιατρούς και τους εργαζομένους στην υγεία

68

Εθνική στρατηγική και συνεννόηση είναι προαπαιτούμενα κατά το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αλλάξει το πεδίο της Υγείας στη χώρα.

Με ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής στηλιτεύει «τα όσα συμβαίνουν στα Νοσοκομεία, από τη Χαλκιδική έως την Πεντέλη και από τη Λήμνο έως το Ιπποκράτειο που είναι αποτέλεσμα της ίδιας ανικανότητας, που με την «φούσκα» των ΤΟΜΥ και την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας, έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την ΠΦΥ και έχει αφήσει χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς 9,5 εκατ. Ελληνίδες και Έλληνες».

Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, «στον μοιραίο κ. Τσίπρα και στο δίδυμο της καταστροφής στην υγεία, αφού 4 χρόνια τώρα (από την Πρωταπριλιά του 2015), έταζαν χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις αλλά κατέληξαν να κρατούν όμηρους τους Γιατρούς και τους Εργαζόμενους, με συμβάσεις που οι ίδιοι χαρακτήριζαν, ως συμβάσεις «δουλοπαροίκων».

«Το Κίνημα Αλλαγής με την εμπειρία και την παράδοση της ίδρυσης του ΕΣΥ από το ΠΑΣΟΚ, και με την προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο που εγγυάται την Αναγέννηση του ΕΣΥ με Ισχυρή Π.Φ.Υ και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους Έλληνες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει τη δραματική κατάσταση που αποκάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων Πεντέλης που έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή των χειρουργείων, και εκφράζει την ελπίδα να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα ότι την ώρα που στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αναβάλλονται Χειρουργεία, η Διοίκηση μαζί με Γιατρούς ξεκίνησε «Ταξίδι στα Κύθηρα», όπως ονόμασε την αποστολή γιατρών και υγειονομικών στο νησί για δυο ημέρες προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.