Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Ο Ραγκούσης το 2016 προέβλεπε προανακριτική για τον Παππά και σήμερα μιλά για πολιτική δίωξη

105

Σε «κλοιό πολιορκίας» βρέθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης από πρώην πολιτικούς συντρόφους του, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά

Προβληματική εμφανίζεται η «άμυνα» που επιχειρεί να στήσει στην Ολομέλεια της Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Νίκο Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και το «Καλογρίτσας gate».

Ο Γιάννης Ραγκούσης που διατέλεσε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και υπουργός στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα κάθεται στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο καθώς οι πρώην σύντροφοί του, όπως κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και η κυρία Ευαγγελία Λιακούλη του υπενθύμισαν τα όσα έλεγε για το νόμο Παππά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση όρισε ως κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο για την συζήτηση της πρότασης συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής τον κ. Γιάννη Ραγκούση ο οποίος όμως την επίμαχη περίοδο 2015 – 2016 που ψηφιζόταν και διεξαγόταν ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών κατακεραύνωνε τους Τσίπρα Παππά και προδίκαζε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

Ειδικότερα ο ίδιος προέβλεπε τότε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες γράφοντας μεταξύ άλλων: «Θα έχουν κακό τέλος… με τον αδιαφανή και σκανδαλώδη δρόμο που διάλεξαν για να ιδιοποιηθούν τις τηλεοπτικές άδειες» και πρόσθετε «με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα «δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι» όσους ενδιαφέρονται… να πληρώσουν για να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού». Σε άλλη ανάρτηση έγραφε «η κυβέρνηση στήνει παράγκα με τις τηλεοπτικές άδειες… θα έχουν κακό τέλος».

Ωστόσο, στην σημερινή διαδικασία και ως βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την θλίψη του για την πρόταση της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του κ. Παππά.

Πρόσθεσε ότι η εισήγηση της πλειοψηφίας στηρίζεται σε «κατάπτυστες και γεμάτες αντιφάσεις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα»

ενώ υποστήριξε ότι ο γνωστός εργολάβος «παντελόνιασε» ποσό 3 εκατ. ευρώ και σήμερα επιχειρεί να το «χρεώσει» στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάλεσε τα μέλη της υπο συγκρότησης προανακριτικής να προχωρήσουν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Καλογρίτσα προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των χρημάτων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή προσανατολίζεται να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και να ζητήσει με δικαστική συνδρομή την συνεργασία άλλων χωρών από τις οποίες φαίνεται ότι πέρασε η ροή του χρήματος.

 

Τα παλιά posts στα social media του Γιάννη Ραγκούση

image__3_
image__4_
image__5_

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.