Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ κατά Χρυσοχοΐδη για το προσφυγικό: Σηκώνει τα χέρια ψηλά

73

Αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό άσκησε και το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις Βρυξέλλες.

«Την ώρα που τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS, ο αρμόδιος υπουργός της Ελλάδας επιλέγει να «σηκώσει τα χέρια ψηλά»», αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του επισημαίνει πως «ενώ ομολογεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ότι «η κατάσταση στα νησιά δεν είναι διαχειρίσιμη», επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική, στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας ως είναι, επιμένει να μη δίνει ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα».

Καταλογίζει στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ότι δεν ζητά νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και περιορίζεται σε δήθεν «μέτρα» που δεν λύνουν το πρόβλημα. «Ο αρμόδιος υπουργός δεν ομολόγησε μόνο την ανικανότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης, αλλά, το χειρότερο, παραδέχτηκε την αδυναμία της να ορθώσει ανάστημα, να διεκδικήσει από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της. Συνεχίζουν αμετανόητοι την πολιτική που καταδικάζει την Ελλάδα», υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.