Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Καμία αναβολή στις εκλογές, λένε τα επιτελεία Παπανδρέου – Λοβέρδου

93

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισε το πανελλήνιο και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που είπαν το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του κόμματος την Τετάρτη.

Το σοκ της είδησης πάγωσε τις διαδικασίες ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα 24ωρα. Σταδιακά, ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται ξανά, με φόντο τις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Από αύριο και κυρίως από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να «ζεσταίνονται» ξανά οι μηχανές των 6 υποψηφίων υπό τα νέα δεδομένα.

Δεν συζητούν αναβολή εκλογών: Κανονικά 5 και 12 Δεκεμβρίου
Η ημερομηνία των εκλογών δεν φαίνεται να είναι υπό διαπραγμάτευση. Είναι κάτι που δεν το θέλουν ούτε από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, ούτε από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου ώστε να μην χαθεί το θετικό momentum που αναμφίβολα έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα,  έγινε μια σχετική συζήτηση μεταξύ του Γιάννη Παναγόπουλου εκ μέρους του επιτελείου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο και διεφάνη ότι κανένα από τα δύο «στρατόπεδα» δεν επιθυμεί αναβολή.

Πηγές από το περιβάλλον Παπανδρέου, επισημαίνουν ότι και η ίδια η Φώφη Γεννηματά το είχε διαμηνύσει μιλώντας σε συνεργάτες της: «Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να κερδίσουμε. Με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες», είχε πει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Καθαρό «όχι» σε οποιοδήποτε σενάριο αναβολής λέει και η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου.«Καμία αναβολή. Τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, τώρα είναι ακόμη πιο πιεστικό να εκλεγεί νέα ηγεσία», λένε συνεργάτες του βουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνουν: «Αν τεθεί κάποιο αίτημα θα συζητηθεί στην επιτροπή (την ΕΔΕΚΑΠ) που είναι επιφορτισμένη με το διαδικαστικό και οργανωτικό κομμάτι. Βασική μας προτεραιότητα είναι να διεξαχθεί μια πολιτική διαδικασία με διαφάνεια και μαζική συμμετοχή»

Τα σχόλια είναι κλειστά.