Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Η νέα γενιά στην πρώτη γραμμή

374

Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση «ότι τα κόμματα που δεν επενδύουν στη νέα γενιά, δεν έχουν μέλλον». Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο στο Κίνημα Αλλαγής προχωρούν-έστω και με μικρά αλλά σταθερά βήματα- στην ανανέωση του κόμματος, με αποτέλεσμα μια νεότερη γενιά, η οποία δεν είχε σχέση με το παρελθόν του κυβερνητισμού για το ΠΑΣΟΚ, να βγαίνει στο προσκήνιο και αναλαμβάνει σιγά σιγά ρόλους και θέσεις ευθύνης.

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση νέων ανθρώπων στην κορυφή της κομματικής και ηγετικής πυραμίδας, ενώ ανάλογο σήμα ανανέωσης δόθηκε και με τα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπου πλήθος νέων ανθρώπων έδωσαν τη «μάχη του» σταυρού, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, µε άκρως επιτυχημένα αποτελέσµατα.
Κάποιοι μάλιστα από αυτούς εξασφάλισαν την επανεκλογή τους στα κοινοβουλευτικά και ευρωπαϊκά έδρανα, ενώ άλλοι συνεχίζουν να δίνουν τη «μάχη» των ιδεών, είτε στις τοπικές τους κοινωνίες, είτε εντός των κομματικών δομών.

Το «Κ» παρουσιάζει ενδεικτικά ορισμένα από τα πρόσωπα που ανήκουν στη νεότερη γενιά σοσιαλδημοκρατικών στελεχών, τα οποία δεν περιορίζονται σε υποστηρικτικό ρόλο, αλλά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας κομματικές και κοινοβουλευτικές ευθύνες
Περισσότερα στο «Καρφί» που κυκλοφορεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.