Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Η άλλη πρόταση διακυβέρνησης της πατρίδας μας

295

Του ΜΗΝΑ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

(Δικηγόρος, Αν. Γραμματέας Δικτύου Καταναλωτών
και Ποιότητας Ζωής Κινήματος Αλλαγής
και υπ. βουλευτής Δυτικής Αττικής)

Είναι γεγονός πως έχουμε «μπει» -ατύπως αλλά ουσιαστικώς- σε προεκλογική περίοδο. Όσο δε θα κοντεύουμε να φτάσουμε προ της κάλπης, η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα γίνεται ακόμα εντονότερη, με αλληλοκατηγορίες, ύβρεις, σκανδαλολογία αλλά και παροχολογία. Στόχος κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών και να «παγιδεύσουν» ουσιαστικά το εκλογικό σώμα στη ρητορική τους. Και οι δυο όμως αυτές πολιτικές δυνάμεις έχουν καταστεί επικίνδυνες για την πορεία της χώρας, τις περιόδους που διακυβέρνησαν αλλά και σαν αντιπολιτευτικές δυνάμεις.
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, με σημαία τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια αλλά και την παροχή επιδομάτων-μερισμάτων προς τους πολίτες, προσπαθεί να εγκατασταθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο σωτήρας της χώρας, ως εκείνη η πολιτική δύναμη που διαθέτει προοδευτικά χαρακτηριστικά με τάσεις έκφρασης δήθεν σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού λόγου. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι χέρι με τον Καμμένο συνεχίζουν να καταστρέφουν την ελληνική οικονομία, να βυθίζουν την πατρίδα μας σε χειρότερη οικονομική, αξιακή και πολιτική κρίση, με τεράστια σφάλματα στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, πραγματοποιώντας όλες ανεξαιρέτως τις επιθυμίες των δανειστών μας, ξεπουλώντας μέχρι και τον δημόσιο πολιτιστικό μας πλούτο.
Με (εισ)φορο-μπηκτικές πολιτικές κλείνουν καθημερινά καταστήματα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, τους καλούν όμως την επόμενη μέρα να λάβουν -ως άνεργοι πλέον- επιδόματα. Υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν διορθώσεις και μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, μεγαλύτερες αδικίες αναφορικά με τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι λύση στο Ασφαλιστικό σημαίνει πρωτίστως ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και όχι νέοι άνεργοι και συνεχές «λουκέτο» στις υφιστάμενες επιχειρήσεις. Λύση στο Ασφαλιστικό σημαίνει κίνητρα για επαναπατρισμό των 500.000 νέων Ελλήνων που εργάζονται σήμερα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Δεν χρειάζονται «μαγικά ραβδιά» για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τις νέες παραγωγές στη χώρα μας αλλά πολιτική βούληση και πολιτική ικανότητα. Είναι προφανές ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς…

Η ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Η δε Νέα Δημοκρατία προσπαθεί ανεπιτυχώς πια να κρύψει το σκληρό, συντηρητικό, νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, υιοθετώντας μια ρητορική με περισσότερο κεντρώα – κεντροδεξιά χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που μεγάλη μερίδα της (Καραμανλική πτέρυγα), εκείνων δηλαδή που χρεοκόπησαν τη χώρα την περίοδο 2004-2009, είναι τώρα σε αγαστή συνεργασία με το μέγαρο Μαξίμου του κ. Αλέξη Τσίπρα, του κ. Καρανίκα και των ΑΝΕΛ. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ύψωνε αντιμνημονιακές κορόνες μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και το 2011, ώσπου αργότερα έκανε τη μεγαλοπρεπή κυβίστηση ακολουθώντας πιο ρεαλιστικά μονοπάτια…
Πώς λοιπόν να υπάρξει εμπιστοσύνη σε μια παράταξη, η οποία μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε μια πολιτική ρητορική που ωθούσε τη χώρα στον γκρεμό; Είχαν και εκείνοι τις ίδιες αυταπάτες που έτρεφε η παρούσα κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι του 2015; Μήπως η τακτική της κυβίστησης και του λαϊκισμού, που συνεχώς ακολουθεί η συντηρητική παράταξη, θα είναι η λύση στα αμέτρητα προβλήματα της χώρας; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έρχονται αβίαστα, αρκεί οι πολίτες να αναλογιστούν όλα όσα ζήσαμε από το 2004 μέχρι και σήμερα…

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Γιατί λοιπόν Κίνημα Αλλαγής και όχι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;
-Επειδή το ΠΑΣΟΚ, και τώρα Κίνημα Αλλαγής, είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που έκανε αυτοκάθαρση και αυτοκριτική και συνεχίζει ιστορικά και πολιτικά να αποτελεί τη δημοκρατική παράταξη της πατρίδας. Είναι δε αυτονόητο ότι πέντε επίορκα στελέχη μας δεν αρκούν για να αμαυρώσουν την πορεία και το ήθος μιας ολόκληρης παράταξης εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών.
-Επειδή, παρά τις όποιες φιλοδοξίες του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει πραγματικά στην Ελλάδα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας.
-Επειδή με το «σχέδιο Ελλάδα» έχει ήδη λύσεις κοστολογημένες και εφαρμόσιμες για την ανάκαμψη της χώρας συνολικά αλλά και ειδικά για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών (υπερχρέωση, υπερφορολόγηση, ανεργία, Ασφαλιστικό κ.ά.).
-Επειδή αποτελεί τον μόνο χώρο που στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν «λογάριασε» το πολιτικό αλλά το εθνικό κόστος, την αποφυγή δηλαδή της χρεοκοπίας της χώρας.
-Επειδή αποδείχθηκε ότι, παρά τις αντιμνημονιακές κορόνες όλου σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας, το ΠΑΣΟΚ μόνο του μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς κυβιστήσεις, αυταπάτες και υπεκφυγές, δείχνοντας τον μόνο δρόμο για την ασφαλή πορεία της χώρας. Δεν πρέπει βέβαια να λησμονούμε ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπήρξαν έτοιμοι να διαχειριστούν την ελληνική κρίση, ο πειραματισμός τους και τα μεγάλα (τυχαία και μη) σφάλματά τους έφεραν σε πολλή δυσκολότερη θέση και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τις αμέσως επόμενες.
-Επειδή είναι η μόνη παράταξη η οποία εφάρμοσε πολιτικές που προστάτευσαν την κύρια κατοικία των Ελλήνων πολιτών και είναι ο μόνος χώρος ο οποίος έχει σήμερα σχέδιο για την οριστική λύση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.
-Επειδή, εάν η πατρίδα μας έκανε μεγάλα βήματα σε υποδομές, έργα και έφτασε κάποτε να θεωρείται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, το οφείλει στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
-Επειδή, παρά τις συνεχείς «επιθέσεις» φιλίας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε καταστήσει σαφές ότι όχι μόνο δεν θα γίνουμε ουρά του ενός η του άλλου αλλά ότι αποτελούμε τη διαφορετική πρόταση για τη διακυβέρνηση της πατρίδας με πραγματικό προοδευτικό πρόσημο, με πολιτικές για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.