Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ για Σύνοδο Κορυφής: Τα συντηρητικά αντανακλαστικά οδηγούν ξανά στο «πάγωμα» του ευρωομολόγου

45

Επίθεση στην «ευρωπαϊκή δεξιά» εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Όπως εκτιμούν από την Χ. Τρικούπη, «τα συντηρητικά αντανακλαστικά αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οδηγούν εκ νέου στο «πάγωμα» της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγου, όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν μόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες στην Ευρώπη το ζητούσαν, συναντώντας την τυφλή άρνηση από την ευρωπαϊκή δεξιά».

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως, μεταξύ άλλων, την μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Τα συντηρητικά αντανακλαστικά αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οδηγούν εκ νέου στο «πάγωμα» της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγου, όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν μόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες στην Ευρώπη το ζητούσαν, συναντώντας την τυφλή άρνηση από την ευρωπαϊκή δεξιά.

Την ίδια ώρα, η κοινή δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους αναβάλλεται για την επόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Κυβέρνηση οφείλει, ως τότε, να ανακόψει το «ράλι» των τιμών στα καύσιμα, στα βασικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο, που τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Απαιτούνται εδώ και τώρα παρεμβάσεις. Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση να εισακούσει τις προτάσεις μας και να προχωρήσει σε:

– Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

– Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

– Εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

– Άμεση εισφορά στα απροσδόκητα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών»

Τα σχόλια είναι κλειστά.