Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ για Μόρια: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι

18

«Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των δομών. Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες ζούγκλας»

Με σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής, τη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια της Λέσβου. Η Τρικούπη επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και παράλληλα, τονίζει ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, με σχέδιο. Να καταπολεμηθούν οι εστίες ανομίας, να σταματήσουν να υποφέρουν τοπικές κοινωνίες και οι αιτούντες άσυλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των «δομών». Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες «ζούγκλας». Έκρυψε το διογκούμενο πρόβλημα πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του αρμόδιου Υπουργείου.

Εφόσον πρόκειται για εμπρησμό, όπως όλα δείχνουν, το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Όμως, οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα των υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη είναι τεράστιες. Αν υπήρξαν υποκινούμενοι προβοκάτορες, όπως υπαινίσσονται, ποιοι τους άφησαν να δράσουν ανεξέλεγκτα; Αυτοί. Πρέπει να παραιτηθούν.

Η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής μαζί με σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης. Να καταπολεμηθούν οι εστίες ανομίας, να σταματήσουν να υποφέρουν τοπικές κοινωνίες και αιτούντες άσυλο. Απαιτείται επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και την πρόληψη μεταφοράς του προβλήματος στην ενδοχώρα.

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της

Τα σχόλια είναι κλειστά.