Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Είναι σύγχρονος αποστάτης ο Ραγκούσης

419

«Σύγχρονο αποστάτη» αποκαλεί το ΚΙΝΑΛ τον Γιάννη Ραγκούση με αφορμή την «απολογία» του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για την μεταπήδησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την «απολογία» Ραγκούση ανέφερε τα παρακάτω στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Δεν θα ασχοληθώ με την απολογία του κ. Ραγκούση για την πολιτική του παλινδρόμηση αλλά με ορισμένα σημεία αυτής, προς αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν ξέρω ποιους κατηγόρησε ο κ. Ραγκούσης ότι είναι διορισμένοι, όμως υπενθυμίζω ότι ο ίδιος δεν ήταν μόνο διορισμένος Υπουργός του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου αλλά και της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές του 2012, ήταν επιπλέον και διορισμένος δύο φορές βουλευτής (2007-2009). Δεν εκλέχθηκε ποτέ ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επομένως η αλήθεια διαψεύδει όσα είπε προηγουμένως. Παρουσίασε μια αληθή δήλωση του μακαρίτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Καραμανλή, που πριν προσχωρήσει σε αυτόν τον κατηγορούσε για το χάος και τα διλήμματα που έβαζε ο Καραμανλής. Δεν σκέφτεται όμως ο κ. Ραγκούσης ότι ακριβώς το ίδιο έκανε κι αυτός; Αυτά που έλεγε στον Τσίπρα, έλεγε και ο Μητσοτάκης στον Καραμανλή και μετά προσχώρησαν στα κόμματα που κατηγορούσαν. Ίδιοι κι απαράλλαχτοι με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 53 χρόνια μετά (το 1965), ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό».

Η απολογία Ραγκούση: Ο Τσίπρας διέψευσε την κριτική που του έκανα
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Ραγκούσης επιχειρώντας να απαντήσει στον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος είχε εξαπολύσει πυρά εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντάς του όσα έλεγε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα παλαιότερα, απολογήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Τότε, εκείνη την περίοδο ειδικά σε μια συγκυρία που είχε κορυφωθεί η ανησυχία για το ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, άσκησα πράγματι μια πολύ σκληρή πολιτική κριτική εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της τότε κυβέρνησής του. Όμως, ο Α. Τσίπρας, αυτήν την πολιτική κριτική, τη διέψευσε και δεν τη διέψευσε απλώς στα λόγια. Τη διέψευσε στην πράξη με ιστορικές πολιτικές αποφάσεις, απολύτως εθνικά επωφελείς».

Επιπλέον ο Γ. Ραγκούσης εγκαλεί για υποκρισία τον Κ. Μητσοτάκη που ιδιόρισε υπουργούς προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ενώ φτάνει μέχρι… τα Ιουλιανά του 1965 αποκαλώντας αποστάτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για να δικαιολογήσει την στροφή στην πολιτική του πορεία

Τα σχόλια είναι κλειστά.