Ειδησεογραφικό site

Κιμ Γιονγκ Ουν: Προετοιμάζει τον λαό του να τραφεί με… ρίζες φυτών!

94

Ο δικτάτορας  της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι σε περίπτωση μεγάλης φτώχειας και πείνας.

Η εφημερίδα της κυβέρνησης «Rodong Sinmun» ανέφερε πως η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια ακόμα «επίπονη πορεία», όρος που χρησιμοποιήθηκε για τον λιμό που έπληξε τη χώρα τη δεκαετία του 1990. Από το 1994 έως το 1998 υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η «προειδοποίηση» έγινε στον απόηχο των κυρώσεων, που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή των Βορειοκορεατών.

Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας «Rodong Sinmun»: «Ο δρόμος για την επανάσταση είναι μακρύς και επίπονος. Ίσως χρειαστεί να περάσουμε μια “επίπονη πορεία”, κατά την οποία θα πρέπει να ζήσουμε τρώγοντας ρίζες φυτών για ακόμα μια φορά». Σύμφωνα με το άρθρο, ωστόσο, ο πολίτες της χώρας δεν θα πρέπει να κατηγορήσουν τον ηγέτη τους, για την τύχη της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύτηκε: «Ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσουμε τις ζωές μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την πίστη μας προς τον ηγέτη μας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μέχρι το τέλος της ζωής μας».

Η εφημερίδα καλεί επίσης τους Βορειοκορεάτες σε μία «εκστρατεία υπακοής 70 ημερών» για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους κατοίκους της Πιονγιάνγκ να δίνουν σχεδόν ένα κιλό ρύζι στις κρατικές αποθήκες κάθε μήνα.

Θυμίζουμε πως κατά την πρώτη «επίπονη πορεία», που βίωσε η χώρα, ο Κιμ Ιλ-Σονγκ, παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ο ηγέτης της χώρας. Τα χρόνια του λιμού απαγορευόταν να ειπωθούν οι λέξεις «πείνα» και «λιμός», καθώς υπονοούσαν πως η ηγεσία του κράτους απογοήτευσε το λαό του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.