Ειδησεογραφικό site

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρωτοφανής «μυστική» επιστολή στη Δύση κατά του Τραμπ

30

Με μια πρωτοφανή ανοιχτή επιστολή, η Βόρεια Κορέα καλεί τις χώρες της Δύσης να βρίσκονται σε «επαγρύπνηση» ενάντια στην «απεχθή και απερίσκεπτη» διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιστολή, που πιστεύεται ότι συντάχθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, εστάλη μυστικά σε διάφορες δυτικές χώρες, αναφέρει το ρεπορτάζ της Independent. Πρόκειται για μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση από τη Βόρεια Κορέα, η οποία συνήθως επικοινωνεί τα μηνύματά της προς τη Δύση δημοσιεύοντάς τα μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, KCNA.

Η επιστολή απευθύνεται στα «κοινοβούλια διαφόρων χωρών» και καταδικάζει τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς»
τη Βόρεια Βορέα.

«Εάν ο Τραμπ νομίζει ότι μπορεί να γονατίσει την Βόρεια Κορέα, μια πυρηνική δύναμη, μέσω απειλών για έναν πυρηνικό πόλεμο, διαπράττει μεγάλο σφάλμα στους υπολογισμούς του και επιδεικνύει την άγνοιά του», αναφέρει η επιστολή.

Και συνεχίζει: «Η Βόρεια Κορέα έχει αναδειχθεί ως πλήρως ανεπτυγμένη πυρηνική δύναμη με ισχυρό οπλοστάσιο και διάφορους φορείς πυρηνικών, τους οποίους απέκτησε χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις. Ο αληθινός εχθρός μιας πυρηνικής δύναμης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».

«Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων επιθυμεί με αυτήν την ευκαιρία να εκφράσει την πεποίθηση ότι τα κοινοβούλια διαφόρων χωρών που αγαπούν την ανεξαρτησία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη θα πράξουν το καθήκον τους, συνειδητοποιώντας την επιθυμία της ανθρωπότητας για διεθνή δικαιοσύνη και ειρήνη, και θα αναλάβουν στάση επαγρύπνησης ενάντια στις επαχθείς και απερίσκεπτες κινήσεις της διοίκησης Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να οδηγήσει τον κόσμο σε μια φρικτή πυρηνική καταστροφή», 
επισημαίνει ακόμα η επιστολή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.