Ειδησεογραφικό site

Κεγκέρογλου: Υποχρέωση όλων η διαλεύκανση της υπόθεσης ΣΥΡΙΖΑ Channel

32

Υπέρ της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας πως «υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχείρησε με ωμό τρόπο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και της ενημέρωσης», τονίζοντας πως «σύσσωμη η Βουλή θα πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και να ψηφίσει »ναι» στην πρόταση της σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε να έρθουν όλα στο φως. Να δώσουμε τέλος στην προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και να προασπίσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Ο κ. Κεγκέρογλου απέδωσε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι -με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών- είχε ως στόχο τη «σύναψη συμβολαίων δούναι και λαβείν», δηλαδή «απαράδεκτες πολιτικές μεθοδεύσεις που αφαίρεσαν οξυγόνο από τη Δημοκρατία και αλλοίωσαν τον χαρακτήρα της και παραβίαση αρχών, νόμων και του ίδιου του Συντάγματος». Πολλοί, είπε, «κάνουν συγκρίσεις με καθεστώς Μαδούρο, αλλά αυτό μπορεί να είναι και μια αδικία για τη Βενεζουέλα».

Παράλληλα, έκανε αναφορά σε άρθρα της περιόδου του κ. Ραγκούση και του κ. Θεοχαρόπουλου, που έκαναν λόγο για απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης σε άρθρα του έκανε λόγο για μαφιόζικες λογικές και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. «Χάρισμά σας και ο Καραμανλής, χάρισμά σας και ο Ραγκούσης» απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου στον Παύλο Πολάκη, λίγο αργότερα.

Αναφερόμενος στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Φαίνεται πως σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε η ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου Μέσου, ενός φερέφωνου του ΣΥΡΙΖΑ, το SYRIZA Channel, που θα έπαιζε και τον ρόλο του πολιορκητικού κριού έναντι των υπόλοιπων μέσων ενημέρωσης».

Τόνισε, τέλος, πως από τη δικογραφία προκύπτει πως «υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό»

Τα σχόλια είναι κλειστά.